İkili test yapılmalı mı,yapılmamalı mı?

İkili Test Sonrası 


Çok takıyorum bu mevzuyu kafaya yani yaptırmak bir dert yaptırmamak bir ayrı dert.İnsan tabiî içindeki canlının sağlıklı olup olmadığını bilmek ister buraya kadar tamam da ya sağlıklı değilse? İşte mevzu burada başlıyor.İçimizdeki canlının sadece bazı sağlık sorunları var diye yaşamına son veremeye hakkımız var mı?Dinen yok ama ya vicdanen var mı? Bunun yanında aldırmadığımızı ve dünyaya getirdiğimizi düşündüğümüzde ona sunduğumuz zorlu yaşamda onu bizim gibi sarıp sarmalayacak birinin olmayacağını düşünmek,yada onun hor görüleceğini ,acılar içinde bir hayat yaşayacağını düşünmek..Bütün bunları düşününce yine bir ikilem alıyor beni.Nedir peki çıkar yolu bu işin?

İki test konusunda aklıma takılanlar 



Sağlık sorunları, yaşamsal faaliyetlerini ve annenin yaşamsal faaliyetlerini engellemediği sürece ,bir canlıyı sadece dawn sendromlu diye yok etmek mantıklı mıdır ,ya doğduktan sonra herhangi bir durumdan dolayı bu hale gelseydi ne yapacaktık?

Dinen bunun yükümlülüğü altına girmek ve ileride bunun hesabını vermek..

Hayata geldiğinde ona nasıl davranacağımız?

Ona farkı en az şekilde hissettirmek için nasıl bir yol izlemeli?

Okula gittiğinde ne olacak?

Annesi hastalandığında yada öldüğünde kim bakacak ona annesi gibi?

Ergenlikteki asilikleri nasıl yumuşatılacak?Nasıl anlatılacak vücudunda ki değişimler?

Nasıl işletişime geçilecek,onu anlamak için nasıl davranmak gerekecek?


    İşte bu gibi düşüncelerin içinde boğuşurken şunu düşünüyorum ki yaşayan her canlının yaşamını sonlandırma hakkı Yüce Allah’a aittir.Ben bu gibi rahatsızlığı olan bir çocuk büyütmedim mutlaka ki çok zordur hemde çok ama yinede onun yaşamaya hakkı var diye düşünüyorum.Tabi uzaktan davulun sesi hoş gelir,ileride bu sözümü yutmamak için başıma gelmeden BİLEMİYORUM demek sanırım en mantıklısı.Bazı şeyleri yaşamak öğretir derler bu o misal işte...…..


Kimsenin yaşamaması dileğiyle...

İkili Testte kötü bir şey çıkarsa