Alerjiyle tanışma ve kararsızlıklarımız.

__Merve hanım kızınızın ameliyat olması gerekiyor ilaçla düzelme olmadı hastalık daha ileriye gidiyor alerjik durum söz konusu buda durumu daha da ağırlaştırıyor.


      Doktordan bu sözler eşliğinde çıkmıştık,geniz etini aldırdığımız da acaba bütün sıkıntıların bitebilir miydi yoksa sorunun kaynağı sadece alerji miydi? Bu soruları düşünmekten kafamızı çatlatacağımıza seni kaptığımız gibi gittik bir alerji uzmanına..(Nilay teyzenin tavsiyesi ile )

     3 Şubat 2012 alerji doktorun Dr. Ahmet Hasanzade 'nin muayenehanesindeyiz.Bakalım bize ameliyat konusunda ve alerji konusunda neler söyleyecek.

      Doktorumuzdan çok memnun kalmıştık,doktor amca bizden hemen bir alerji testi istedi bunun için yeni kanda bakma yöntemi kullanılacaktı.Hemen gidip labaratuvara kan verdik,bunun yanında diğer kan testlerimizde yapılacaktı.Ayrıca geniz eti filmi için bir görüntüleme merkezinde grafi çektirdik bakalım geniz etimizin durumu neymiş diye doktor amcan görmek istemişti.

      Kontrol randevumuzdan sonra edindiğimiz bilgiler şu şekildeydi:


  • Kızım senin kan değerlerin gayet iyiydi.
  • Grafine bakılırsa geniz etin çok büyüktü ve nefes yolunu tamamen kapamış durumdaydı.
  • Alerjik bir bünyen vardı.
  • Ve esas BOMBA...........Süt ve süt ürünleri,yumurta beyazı,yumurta sarısı,yer fıstığı ve köpek epiteline alerjin varmış.GÖZÜMÜZ AYDIN (!)  EEEE ne demişler ANNELER BİLİR,ANNELER HİSSEDER. (bkz. 14. Ayımız)

        Alerjin için 1,5 ay boyunca ilaç kullanacağız ve doktorun ameliyat işini 3 ay erteledi.


       Seni daha önce babanın ve benim bünyesinde çalıştığımız bir sağlık grubunun özel hastanesine götürmüştük orada Dr. Erkan Uygur ile görüştük Erkan Beyde senin ameliyat olman gerektiğini alerjin olsun olmasın ameliyatın şart olduğunu söylemişti.Şimdi biz ona alerji doktorunun ameliyatı ertelediğini nasıl söyleyecektik.

      Günler günleri kovaladı zaten gelişme kaybın olmuştu boyun uzuyordu ama kilo alamıyordun,nefes alamadığın için uykuların delik deşikti,2011 temmuz ayından beri bu şikayetlerinin hafif hafif başladığını düşünürsek kaybettiğimiz bir 7 ay vardı.Üç doktor ameliyat olman gerektiğini söylüyordu, alerji uzmanı belki alerji tedavisiyle düzelme ihtimali olabilir bekleyelim hemde çocuk biraz büyümüş olur diyordu.Zira senin ameliyatın 3 yaşından önceki çocuklarda yapılmıyormuş sebebi ise büyüme hormonu 0-3 yaş arası çok hızlı çalıştığı için geniz eti alınsa bile büyüme ihtimali çok fazla oluyormuş ama senin uyku apnen ( uykude nefes tutma ) olduğu için bu hastalığın başlı başına uykuda ölüm sebebi olması durumundan ameliyatı olman gerekiyormuş.

        Önceleri bekleyelim belki alerjidendir geçer,seni boşu boşuna ameliyat masasına yatırmayalım dedik ammaaaaa kendimizi o beklediğimiz bir hafta boyunca çektiğin nefes alamama işkencesinden sonra Dr. Erkan Beyin odasında bulduk......

                                                                                    Devamı diğer başlıkta........