Kız çocuklarında idrar tahlili için idrar alma yöntemi.Bir annenin idrar poşeti ile imtihanı....

İg'de takip edenler bilir bu hafta başımda bir bela vardı ki sormayın,Sevgili kızım Lina 10-12 gün önce küvette birlikte yıkanırken kaydı azıcık sırtını vurdu,yalnız kendisi çok metanetlidir öyle bir yere vurduğunda falanda ben içimden eyvah kafa gitti diye düşünürken o "Anne acımadi." der.

Neyse ki banyoda kaydığında çok ağlamadı ama sonraki günlerde birden kendini kasıp" Buram acıyor anne." diyerek belini yada boşluklarını gösteriyordu.Önceleri darbeye bağlıdır geçecek diye düşündük ama baktık bir haftadan fazla sürdü aldık çocuğu doğru doktora.Alerji doktorumuz aynı zamanda çocuk doktorumuz, hem gidip beline baktıralım hemde alerji konusunda fikirlerini alalım diye çaldık kapısını.

Doktorumuz Lina hanımın direnmlerine rağmen muayene yaptı,soydu hemde çırılçıplak ve bütün ofisinde yürüttü belinde yürümesinde bir şey var mı diye gözlemlemek için."Bir şeyi yok yani fizyolojik açıdan bakılırsa bir şey yok; ama sizinde benimde içimiz rahat etsin,bir idrar tahlili bakalım,böbrek kaynaklı bir şey varsa -Allah korusun-gözden kaçırmayalım."

Aldık labratuvardan 3 tane israr poşeti geldik eve.İşte imtihanım bu noktada başladı..

Önce Lina yolda uyuyuverdi hemen muayenehaneye döndüm ve uykusunda taktım eve geldik uyudu falan.Sık sık bakıyorum çiş falan yok.Sonra bir bakarım bütün hepsi bezde poşet kaymış.Daha sonrasında uyandı uyanıkken koydum kıyamet koptu,istemedi,bacaklarını kapadı,inat etti,ağladı.Haklıda sıkıcı ve acıtan bir mevzu.Bu ikinci seferde başarısız olduk."Anne,çiş yaptım." dediği an açtım ama nafile yine kaymış ve yine boş.Sonra gece uykusunda deneyeyim dedi.Uyuyunca altına ağlama ve itiraz eşliğide koydum fakat uyku ağır bastığı için bir iki söylendi sustu.Gece üçe kadar uyumadım sık sık yokladım tam iç civarı bir bakarım ki bez ıslak poşet boşşşş.....Allah'ım isyanlardayım.Tövbe tövbe..

Bu arada içim içimi yiyor rüyalarımda tuhaf haller görüyorum.Kızım ağlayarak anne belim acıyor dedikçe ben kendimden geçiyorum çaresizliğim tavan yapmış ve bu çişi almam lazım NET..Daha önece istene idrar tahlilleri bu sebepten yapılamamış ve ben artık bu tahlil olsun istiyorum.

Biraz septik bir yaklaşımla aklıma gelmeyen kalmıyor.Türlü senaryolar  üretiyorum.Ne yapayım kendim kanser atlattıktan sonra böyle oldum,herşeyden şüphe eden,pesimist bir tip.

Pazar günüde aynı sıkıntı devam edince, "Asla eve sokmak istemem. 'Tuvalet adaptörü alacağım ben.' Ne gerek var ıyyy iğrenç." dediğim lazımlığa muhtaç oldum iyi mi....Demek ki neymiş;Büyük lokma yut,büyük söz söylemeymiş.

Gittik hemen eşimle en müziklisinden bir lazımlık aldık,dedik belki sever tuvalet eğitimine başalarız.Geldik eve; yıkadık,pakladık kurduk.İçindeki haznesini buzdolabı poşeti ile kapladık yerleştirdik.Lina hanım daha oturduğundan kısa bir süre geçince yaptı."Anne yaptım." dedi.Müzikler çaldı,ben çığlık kıyamet.

Yapmış(!!) Yapmış (!!) Yaşasın (!!) Biliyordum (!!)

Aldık hemen götürdük hastaneye,tahlil kısa bir süre sonra çıktı,bana göre birşey yoktu.Ertesi sabah doktorumuz,"Birşey yok,darbeye bağlı sızlıyor olabilir,birde karışım bir iştah şurubu yaptıracağım." dedi.

Neticede biz Lina'nın lazımlığı sevmesi ile tuvalet eğitimine başladık.İlk gün yarım saat içinde üst üste hemde avmde çiş kaçırınca pes eder gibi oldum ama taktik değiştirerek bu duruma girmeye karar verdik.

Şimdi altında disposable alıştırma kilodu var ve sık sık çiş kaka hatırlatması yapıyoruz..Bakalım bu kış kıyamette nereye kadar dayanacağız...