Çocuğumla neler oynayabilirim -1-

   Yazacak o kadar çok konu var ki nereden başlasam,nasıl yapsam,nasıl yetişsem bilemiyorum, blogger arkadaşlarım anlar beni taslakta bekleyen bir çok yazı var tam birini tamamlayıp yayına alayım diyordum twitter'dan sevgili Burcu whatsapp'dan yazdı "Merve akşamları Lina ile neler oynuyorsunuz?" 

   Akşam eve gelince kısıtlı zamanda etkin vakit geçirmek benim için çok önemli, Lina oldum olası geç yatan bir çocuk olduğu için biraz zamanımız oluyor yemek vs derken kalan zaman azalıyor bu sebepten ben onunla kalan vaktimin çoğunu onun istediği gibi geçirmek istiyorum "bundan dolayı genel kurallarımız dışında öyle "Şu saatte şu yapılacak!" gibi takıntılarım yok.Bol bol oyun oynuyoruz.

Ayrıca oyun oynamak deyip geçmeyin ebeveyn-çocuk arasındaki iletişimi kuvvetlendiren en önemli şey "oyun" .

  • El, kol, göz koordinasyonu açısından oyun çok önemli
  • Hareketli oyunlar çocukların kol ve bacak kaslarının gelişimlerini destekliyor.
  • Renk,şekil,boyut ve dokunma algıları oyun ile gelişiyor.
  • Oyunla içinde bulundukları durumları resmini çizebiliyor ya da canlandırabiliyorlar Bu sebepten çizim ve canlandırma psikolojide terapi yöntemi olarak kullanılıyor.
  • Oyunla aynı zamanda çocuğun yaratıcılığını arttırır.
  • Toplu oynanan oyunlarda çocuklar sınır belirleme,kural öğrenme,diğer kişilerle uyum içinde olma gibi duygularını pekiştirir.
  • Oyun sayesinde öz güven duyguları gelişir ve kendilerini yeterli hissetmeyi öğrenirler.

Peki biz akşamları neler yapıyoruz ?

Akşamları yapacağımız şeyleri Lina'nın belirlemesini seviyorum çünkü Lina aktivite için hazırlık yapmaktan ya da bir şeye bağlı kalmaktan hoşlanan bir çocuk değil.Mesela içinde çeşitli faaliyet eşyalarının olduğu aylık kutular ya da dergilerden hoşlanmıyor burada püf nokta anneliğin özünde olan şey "Çocuğunu tanımak!" bu sebeple ben de onun hoşlandığı şeyleri tercih ediyorum.

Bu aralar fazlası ile oynadığımız Manyetik Lego, bu oyuncak ile sıradan şeyler yapabileceğiniz gibi 3d olması sebebi ile çok değişik tasarımlara da imza atabilirsiniz.




    Lina resmen elinden bırakmıyor.Farklı bir çok şekle sokulma ihtimali olduğu içinde bıkmadan oynanacak bir oyuncak.Genelde oynarken benim sadece parçaları ona vermem konusunda destek olmamı istiyor ya da yaptıklarını bana gösterip ona yorum yapmamı.


    Biz bu oyuncağı Morhipo'dan aldık.Aldığımız bölüm ise morhipo.com 'un oyuncak bölümü.Morhipo ile beni fikirdenk.com buluşturdu  #fikirdenklerdeniyor projesi kapsamında yaptığımız alışverimiz Lina'nın elinden bırakmadığı bu oyuncağı ile tanıştırdı bizi,şimdi akşamları keyifle oynuyoruz.

Morhipo.com 'a gelince 
Türkiye’de ilk kez yeni sezon ürünleri ve çok avantajlı kampanyaları bir araya getiren morhipo.com, her zevke ve bütçeye uygun zengin ürün çeşitliliği, çok yüksek indirim oranları ve hızlı teslimat ayrıcalıklarıyla alışveriş dünyasında fark yaratıyor. Yeni Sezon bölümünde mağazalarla aynı zamanda binlerce sezon ürününü üyelerine sunan morhipo.com,  Özel İndirim Kulübü bölümünde ise her gün yüzde 90’a varan indirimler uygulayarak kaçırılmayacak kampanyaları üyeleriyle buluşturuyor.



Akşamları neler oynuyoruz konusu yarın da devam edecek...