Kredi almadan önce kredi hesaplamanızı yapın



Kredi almadan önce kredi hesaplamanızı yapın

Günlük ihtiyaçlar hiç bitmez. Gelirimizle günlük ihtiyaçlarımızı ancak karşılarken bir de hiç beklenmedik giderler çıkar ya. Mesela aracınız arıza yapar ve yüklü bir fatura çıkarır size. Ya da önemli bir sağlık sorunu olur, özel bir hizmet almak zorunda kalırsınız. Ya da özel günler sebebiyle aldığınız hediyelerden dolayı kredi kartınız oldukça yüksek gelir. Ya da tatile gidersiniz hiç hesap etmediğiniz harcamaları yapmak zorunda kalırsınız. Bunun gibi daha pek çok sebepten dolayı paraya sıkışabilirsiniz.

Bu durumlarda bütçenizi koruyacak şekilde bir kredi almanız sizi rahatlatacaktır. Kredi alırken biraz araştırma yapmak iyi olur. Her bankanın uyguladığı faiz bir olmamakla birlikte kredi alırken çıkacak masraflarda da değişiklikler olmakta. Zaman zaman bankalar kampanyalar yapabilmekte. Bu durumda masraf alınmayabilmekte. Bunları takip etmekte fayda var.


Kredi almaya karar verdiğinizde aylık ödemelerinizi hesaplamak için kredi hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz. Kullanımı çok basit olan bu hesaplama aracına almak istediğiniz kredi türünü, kredi tutarını ve vadesini yazdığınızda size aylık ne kadar ödemeniz gerektiğini hemen hesaplıyor. Ayrıca kredi başvurusu yapmak da artık çok kolay. ATM’lerden, internet bankacılığından, kısa mesaj atarak kredi başvurusunu çok hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz.