Bir bayram tatili hikayesi

Zaman hızla geçiyor ben hamileliğimin 18. haftasına geldim hatta 19'a doğru gidiyorum.Bu süreçte en çok yapmak istediğim şey Lina ile mutlu zamanlar geçirmek ve onunla kalan özel zamanlarımız dolu dolu yaşamak.Ne kadar her evladın yeri farklı da olsa, ben ona bakınca kendimi, onun, beni ve babasını paylaşacak olması hüznünden alı koyamıyorum.

Hamile kaldığım andan itibaren eski asabiyetlerimi ya da törpülenecek yanlarımı bir kenara bırakmak için kendime söz vermiştim.Gözle görülür derecede değişim gösteriyorum bunu övünerek söyleyebilirim.Daha sakin ve dingin bir insan olamak için elimden geleni yapıyorum.

Bizi -ne kadar kendimi yapabilecek güçte görsem de- zor bir süreç bekliyor bu yüzden o zor sürece girmeden önce bu bayram tatili benim için güzel bir araydı.Ailecek Yalova'ya gittik.Eşimin ailesi orada yaşıyor Lina'nın bir çok kuzeni var ve orada kendini çok mutlu hissediyor.Sürekli bahçede olma şansı var ve sebzelerini bahçeden toplama şansı.Benim de ağırlaşmadan önce iş yerinden alacağım son izin olduğu için böyle değerlendirelim dedik.

Tatilimiz planladığım gibi geçti.Biz ailecek güzel zamanlar geçirdik ve Lina bu tatilden ruhen doymuş bir şekilde döndü.



Bol bol yüzdük bayram tatilinde son tatilimizde yaşadığımız dalga faciası yüzünden denize pek giremedik bu sene ama olsun havuzda da çok güzel vakit geçirdik.Linoş defalarca atladı havuza bıkmadı suda olmaktan,etleri buruştu yine de mola vermedi.





Çoğu zaman bahçeye indik,evde pek durmadık.Bahçede bol bol top oynadık,taze fındık yedik.Çoğu zaman da amaçsızca koşturduk çimlerde.





Simitle yüzmeyi öğrendik hemdeeee büyükler havuzunda yüzdük.Öyle küçükler havuzu kesmedi büyükler havuzun atladık kolluksuz simitsiz.




Her sabah kahvaltı için bahçeden domates,biber,salatalık kopardık.Taze taze yedik hep sebzelerimizi.Uyandır uyanmaz bahçeye indiğimizin kanıtı bu şişmiş çekik gözler :)





Öyle her dakika eğlenmece olmaz bazen de düşündük,sorguladık."Neden sürekli dondurma yiyemiyorum mesela ya da neden boğazım acıyor çok yediğimde?" diye. 






Sonra ailecek Termal'e gittik ayak suyuna ayaklarımızı soktuk Allah'dan şifa diledik.


Daha bir dolu şey yaptık tatilde.Özellikle kuzenleri ile olmak İstanbul'a döneceğimizi duyunca ağlamaya başlayan Lina'nın ne de özlediği bir şeymiş,bunu anladık. "Ben eve gitmek istemiyorum, burada duralım anne!" demesinden hemen sonra gözlerini dolu dolu olup,çenesi titreye titreye ağlamasına içimiz dağlansa da yuvaya döndük.

Bir bayram da böyle geçti nicelerini yaşamak nasip olsun inşallah.







ramazan bayramı