İyi Buyusun İyi Yasasin. Anneysen.com

anneysen.com gerek kurucularının çok tatlı iki insan olması gerekse kalitesi sayesinde takip etmeyi en çok sevdiğim sitelerden. Geçtiğimiz günlerde Nestle ile harika bir organizasyona imza atıp bizleri birbirinden değerli 3 farklı isimle tanıştırdılar. Wynham Grand İstanbul Kalamış otelde yapılan organizasyonda bebeğimiz için ilk 1000 günün ne kadar önemli olduğunun vurgulandığı "İyi Büyüsün, İyi Yaşasın." kampanyası hakkında bilgi sahibi olduk. 


   Nestle'nin Beslenme, Sağlık ve İyi Yaşam müdürü Ece Durukan bize yeni sitelerinden bahsetti. Temelleri bebek beslenmesine dayanan dünyanın lider beslenme,sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé 'nin “İyi Büyüsün İyi Yaşasın” sloganıyla bebek beslenmesinin önemini vurgulamak ve bu alana katkıda bulunmak amacı ile kurduğu www.iyibuyusuniyiyasasin.com 'da hamilelik,doğum,bebek gelişimi,sağlık,oyun zamanı,bebek beslenmesi gibi bir çok ana başlığa yer verilmiş.



Daha sonra Prof. Doktor Gülnihal Şarman çocuk beslenmesi ve gelişimi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


  • Yenidoğan bebekler he kucak ister bunun sebebi görme yetilerinin tam gelişmemiş olmasıdır. Bu sebeple alışacak diyenlere inat bebeklerinizi devamlı kucaklayın.
  • Bebeklerin tat alma duyguları anne karnında başlıyor buna dikkat edin.
  • Kendi kendine beslenmeleri için çocuklarınızı destekleyin.
  • Bebeklere kahvaltılık bulamaç vermeyin. Bizim yediğimiz gibi kahvaltı etsinler.

Sonrasında Rebul eczanelerinin sahibi Ecz. Mehmet Müderrisoğlu bizlere sunum yaptı. Eczanesinde yılların birimi ile yaptığı tamamen doğal ilaçları ve kremleri tanıttı.

Bebekler için doğal oda kokusu yaptık. Ve Memhmet bey bize kendi yaptığı pişik kremini hediye etti.Mehmet Bey:

  • Her insanın balık yağı ve d vitamini takviyesi alması lazım.
  • Bebeklere ilaç verirken tok karnına değil aç karnına verin ki. Önce ilaç verin sonra emzirin. Bebek tadı kötü olan ilacı kusup gıda almak istemeyebilir.
  • Fitil verirken fitili dolaptan bir süre önce çıkarın. Soğuk olarak kullanmayın.
  • Ayrıca paraben konusunda da bizi bilgilendirdi.

paraben



Anneysen.com zaman zaman blogger annelere zaman zaman da tüm herkese açık aktiviteler düzenliyor. Bunları kaçırmamak için üye olun dostlar.

Etkinlik detaylarını ve fotoğrafları #iyibuyusuniyiyasasın etketi ile takip edebilirsiniz.