HT Hayat Hamilelik Gunlugu 34. Hafta



Bu hafta minik erkek kendini iyiden iyiye belli etmeye başladı. Zaman zaman sanki doğuracakmışım gibi hisler yaşıyorum. Bebeğim sanki çok aşağıda ve her an doğuma koşacakmışım gibi geliyor.

Yorgunluk had safhada olduğu için de olabilir ya da bebek kendini doğuma hazırlıyor da olabilir. Bu sebepten doğuma yaklaştıkça vücudumuz ne gibi sinyaller veriyor ona değinmek istedim.

Doğumun en büyük habercilerinden biri Braxton Hicks kasılmaları. Bu kasılmalar doğumanında yaşanan kasılmaların bir taslağı. Çoğu zaman yanlış alarm vermemize sebep olan bu kasılmalar şöyle oluyor:

Genelde karnınızın yukarısından başlayan, bebeğin karnınızın bir tarafına toplandığı ve ağrının aşağı doğru indiğinde karnın gevşediği bir kasılma şekli.

Ben de geçen haftanın sonunda bir gün karnımın birden kasıldığını hissettim. Göğüs altımdan başlayan ve karnımın sağ tarafında bebeğin toplandığı, bir anda kendimi çok sıkıştıran bir ağrı ile karşı karşıya kaldım. Ne yapacağımı bilemedim ve birden eğilmek ya da çömelmek istedim. Aşağı bölgeye baskı yapan bu ağrı gittikçe artıyor ve karnım taş gibi oluyordu. Dedim " Tamam, ben kesin doğuruyorum." Daha önce gebelik 

Hamilelik günlüğü yazılarım için ve yazının devamını okumak için buraya tık tık 

hamilelik günlüğü