İletişim Kurmanın En Eğlenceli Hali: Kutu Oyunları




Çocuklar ve yetişkinler için pek çok farklı konsepti ve çeşidi bulunan kutu oyunları, sosyalleşmenin, iletişim ve empati kurmanın eğlenceyle buluştuğu oyuncaklardır. Oyun oynamak sadece çocukken değil; ömür boyu süren, insanın eğlenirken kendisini geliştirme imkanı bulduğu aktivitelerdir. Arkadaşlarınızla olduğu kadar aile üyeleriyle oynayacağınız aile oyunları, aynı evi ve hayatı paylaşan insanlar olarak sizi birbirinize daha çok bağlayacaktır. Özellikle teknolojinin geliştiği ve çalışma temposunun her geçen gün arttığı günümüzde kutu oyunları, insanların birebir iletişim kurmasını sağlayan oyuncaklar olarak da son derece önemli.


Aile oyunlarının çocuk ve ebeveyn iletişimine katkıları

Günümüzde çocukların okuldan, yetişkinlerin işten evlerine dönüp bilgisayar ya da televizyon başına geçtiği, aile kavramının zedelendiği yönünde pek çok tartışmaya tanık oluyoruz. Aile oyunları ise tam da bu koşuşturmaya ve iletişimsizliğe eğlenceli bir çözüm sunuyor. Scrabble, Tabu, Jenga, Monopoly, Twister, Cranium gibi pek çok farklı aile oyununu oynarken ebeveynlerin çocuklarıyla eğlenceli bir şekilde iletişim kurmaları da sağlanmış olur. Ayrıca çocukların oyun oynarken tutunduğu tavır, bakış açısı, yaptığı tercihler de ebeveynlerin çocuklarını tanımalarına olanak verir. Hafıza, zeka, kelime bilgisi gibi zihinsel aktiviteleri geliştiren aile oyunları, strateji ve plan yaratma gibi kabiliyetleri de eğlenceyle buluşturur.




Klasik bir arkadaş eğlencesi olarak masa oyunları


Bazı oyunlar klasikleşmiştir, ne kadar oynasanız sıkılmazsınız, hatta hayatınızın bir parçası haline gelir. Örneğin Okey ve iskambil yıllardır en sevilen masa oyunları arasında yer almaktadır. Zeka ve strateji dendiğinde akla ilk gelen oyun olan satranç ise sessiz hamlelerin büyük bir eğlenceye dönüştüğü, bol konsantrasyonlu ve akıllı bir oyundur. Bir gelenek olan tavla ise hem yaşı geçkin yetişkinlerin hem de gençlerin en sevdiği oyunlar arasında yer almaktadır. Okey, tavla ve satranç gibi oyunlar için her gün bir yenisi çıkan özel tasarımlı oyun takımları ise harika birer hediye seçeneği. Eğlenceyi zarafetle tamamlamak istiyorsanız sevdiklerinize sedef tavla takımı veya manyetik satranç seti gibi oyunlardan hediye edebilirsiniz. Sırlar dünyasına yolculuk yapmak isteyenler ise tarot kartlarına başvurabilirler.