Biota Fabrika Gezisi ve Urun Tavsiyesi

Geçenlerde sevgili Tarçın Events 'in daveti ile B'iota Labratuvarı' na ziyarete gittik. Birçok ürününü severek kullandığım bu markanın oluşum sürecini dinlemek, ürün içerikleri hakkında bilgi almak, AR-GE bölümü gezmek ve günün şanslısı olarak kendi kremimi yapmak oldukça keyifliydi. 

2002 yılında kurulan B'iota "Gücümüzü doğadan aldık." sloganı ile yola çıkmış. %100 bitkisel çözümler sunan Türk menşeli bir firma. Bünyesinde Bioxcin, Bioder, Bioblas, Biomen, Restorex ve Nutraxin gibi markaları barındırıyor ve dünyada 30'dan fazla ülkede satışı mevcut. Ürünler Almanya Dermatest Laboratuvarları tarafından yürütülen klinik testler sonucunda kanıtlanmış ve en yüksek kaliteyi ifade eden 5 yıldız klinik test derecesine sahip. İnovatif bir anlayışla ürünlerini hazırlayan B'iota ürün gamını zenginleştirmek için çalışmalara devam ediyor. Bu sebeple kurduğu bir labratuvarı var ve AR-GE çalışmalarına burada devam edipTübitak ile işbirliği içerisinde denemeler yapıyorlar. Piyasa ürünlerinden en büyük farkı çoğu ürünün eczane kanalında olması ve ürünlerinin doktorlar tarafından tedavi amaçlı reçete ediliyor olması.


Bizler fabrikanın birçok yerini gezdik üretimin yapıldığı yerden tutun da paketlemeye kadar her aşamaya şahit olduk. Dinamik ekibi ve yenilikçi anlayışı ile B'iota piyasa devlerini geride bırakmış. 

Bu bir reklam yazısı değil. Firma bize kendisini tanıttı ve ürün içeriklerini anlattı. Memnuniyetinizi ya da aksi bir durumu bizlerle paylaşın dedi. Onların kendilerini geliştirebilmesi için bizlerin geri dönüşleri çok önemli. Ben de firmanın memnun kaldığım birçok ürünü olduğu için ve firmadan içeriklerini dinleyip daha da memnun kaldığım için sizlerle paylaşmak istedim. 

Anne, bebek ve çocuk konularında ağırlıklı olarak yazdığım için konuya B'iota'nın göz bebeği Biobaby ile başlayacağım. Biobaby, B'iota fabrikasında üretimine giremediğimiz tek bölge. Ne kadar steril kıyafetler giysek de o bölgeye bizi sokmadılar, sadece camekanlar arkasından bakabildik. 




Biobaby; Temizlik ve Hijyen Serisi, Günlük Bakım Serisi, Özel Bakım Serisi, Yenidoğan Serisi ve Güneş Serisi 5 farklı seriye sahip. Bebek ürünleri Anzer'den gelen doğal kaynak suyu ile hazırlanıyor. İçeriği bitkisel ve lactobasil grubu prebiyotikler içeriyor.* Bu vücdumuzun korunurken yenilenmesini de sağlıyor. Biobaby ilk prebiyotik içeren bebek ürünü olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda organik içeriklere sahip ve vücut ph dengesi ile uyumlu ürünler.Yine tüm B'iota ürünlerinin olduğu gibi Biobaby ürünleri de Almanya'da Dermatest Labratuvarı' ndan 5 yıldız almış. Ürünlerin tümü GMP hijyen koşullarına göre üretiliyor. Ürün içeriklerinde paraben, SLES, SLS, parfüm, renklendirici, alkol, fenoksietanol, fitalat (ftalat) içermiyor.



Biz seriye ait 50 SPF Güneş Koruyucu Losyonu kullanıyoruz. Üründen son derece memnunum. Kızım asla şemsiye altında durmaz sürekli deniz kenarında oynamak ister. Maalesef bu sayede tüm gün güneşe maruz kalır. Biobaby Güneş Koruyucu Losyon sayesinde asla kızarıklık ve yanık yaşamadık. Ürünler bebek cildi hassas olduğu için yetişkin ürünlerinde olduğu gibi transparan bir yapıya sahip değil fakat iyice yedirirseniz yoğurt gibi kalmıyor,yağlı bir his bırakmıyor. (Bakınız aşağıdaki resim sürer sürmez çekildi) Yeşil çay, nergis yağı, ceviz yağı içeriyor. Müthiş bir kokusu var. İçeriğindeki ceviz yağı sayesinde vücuda omega-3 desteği veriyor.




Güneş sonrası içinse önemli bir omega-7 kaynağı olan kır iğdesi yağı içeren Güneş Sonrası Losyon'u kullanıyoruz. İçeriği ceviz yağı ve zeytinyağı ile de desteklenmiş. 

Oğlum içinse Kuru ve Atopik Ciltler İn Krem'i kullanıyoruz. Kuru bir cildi olduğu için nemlendirmesinden çok memnunum. Bu ürünler Almanya'da atopik ciltli çocuklar üzerinde denenmiş ve ciddi başarı oranına sahip. Ülkemizde de doktorlar tarafından reçete edilme özelliği var. 

Çocuklar tarafında işler bittiyse anne tarafına geçebiliriz demektir. Maalesef sağlık problemlerim ile başlayan sezaryen maceram doğumda da sürdü. 5 yıl içinde 3 kere sezaryen oldum. Aldığım narkoz sayesinde saçlarım olumsuz etkilendi. Zaten işlem görmüş bir saç olması ve doğum sonrası dökülmeler ile her banyo sonrası öbek öbek saç toplar oldum. Saçlarıma iyi gelecek, önce onaracak sonra güçlendirecek bir şampuana ihtiyacım vardı. Önce annem kullanıp memnun kalmıştı. Ben de onun tavsiyesi ile edindim Bioblas'ı. Düzenli yıkamada saçımdaki dökülmelerin azaldığını gördüm. Tatile gittiğimiz dönemde yanıma almadığım için başka şampuan kullanmak zorunda kaldığımda da yarattığı farkı ciddi oranda gözleme fırsatım oldu. 
Şu an eşim için Bioxcin deniyoruz. Onlarda aileden gelen bir durumdan dolayı kafa tepesinde açılma oluyor. Biz bu durumu minimize etmek için Bioxcin başladık. Etkileri belirli bir kullanım sonrası çıkacağı için sizlerle kullanım sonrası durumumuzu paylaşacağım.

B'iota'nın fabrikasında yaptığımız eğlenceli gezinin detaylarını sosyal medyada #biotadabirgun ve #tarcinevents etiketleri ile takip edebilirsiniz.

İşte bu da gezi resimleri 










Biota iletişim bilgileri

Adres:Emek Mah. Sivat Cad. No:9 Sancaktepe / İstanbul
Telefon:0216 643 00 00
Faks:0 (216) 641 40 95