1 yıllık hediye süt ister misiniz? / (Nesquik hediye süt kampanyası)


Güzel bir güne uyandık ve şöyle yavaşça yataktan kalktık. Ayaklarımız, bacaklarımız omurgamız... Pencereyi açtık ve temiz havayı kokladık. Kolumuz,elimiz,parmaklarımız,burnumuz. Biz farkında olmasak da yaşantımızın her anında vücudumuz bir makine gibi işliyor. Bu makinenin en önemli kısmı da iskeleti. İşte bu iskeleti dimdik tutmak ve beslemek, besledikçe de sağlamlaştırmak bizim elimizde. Hepimizin bildiği gibi iskelet sistemimizi oluşturan kemiklerin en önemli besin kaynağı kalsiyum. Kalsiyum birçok yeşil yapraklı sebzede olmasına rağmen ilk akla gelen ve en kolay ulaşılır kalsiyum kaynağı süt. Peki bizler yeterince süt tüketiyor muyuz?


Ülkemizde yapılan araştırmalara göre bir kişinin yıllık süt tüketim miktarı yaklaşık 14 litre. Bu değer Avrupa ülkelerine kıyaslanırsa çok aşağıda. Sağlıklı bir beden için süt tüketiminin yanında, güne en önemli öğünü atlamadan başlamak da elzem. Şüphesiz bir insanın en önemli öğünü kahvaltı. Güne başlarken mükellef bir kahvaltı etmek en önemli şey. İşte bu sebepten sağlıklı bedenler ve güçlü nesiller üretmek adına Sek, Nesquik ve Migros bir işbirliği yapmış. Yapılan işbirliği sayesinde çocukların süt tüketimini arttırmak hedefleniyor. Zaman zaman değişiklik olsun diye, zaman zaman da süte teşvik olsun diye tercih edilen Nesquik kahvaltılık gevrekler kampanyanın kilit noktası. 7 vitamin ve mineral içeren formülüyle Nesquik kahvaltılık gevrekler, vücudun demir, kalsiyum ve  D vitamini alımına yardımcı oluyor. Tam tahıllarla  üretilen ve iyi bir tam tahıl kaynağı olan Nesquik kahvaltılık gevreklerin bir porsiyonundaki kalsiyum, günlük alınması gereken miktarın %18’ini (sütsüz), D vitamininin ise %19’unu ihtiva ediyor.


1 Eylül 2015 – 30 Kasım 2015 tarihleri arasında sadece Migros'larda yapılan alışveriş için düzenlenen kampanya kapsamında Migros Money Club Kart, Money Bonus veya Money Club Kart özellikli kartı ile 5TL ve katları olarak Nesquik kahvaltılık gevrek alışverişi yapanlar, çekilişe katılma hakkı kazanıyor. Yapılacak çekiliş sonunda 200 kişiye 150 litre SEK süt hediye veriliyor ve bu kapsamla tüm ailesinin 1 yıllık süt ihtiyacını karşılamak hedefleniyor. Ayrıca, 1.000 kişiye de 1 litre SEK süt hediye ediliyor.