ELECTROLUX ELEKTRİK SUPURGEM DUNYANİN EN SESSİZİ ve ALERJİ DOSTU


Sosyal medyada takip edenler bilir, uzun zamandır elektrik süpürgesi arayışı içindeyim. Geçenlerde elimdeki hem çok ses çıkaran hem de tozu etrafa yayan elektrik süpürgesine daha fazla katlanamayacağımı anlayınca bu işe noktayı koydum. Suya çeken elektrik süpürgesi istemediğim için hem toz torbalı hem de alerji konusunda bize sıkıntı yaratmayacak bir süpürge olsun istiyordum. Birçok özellikte süpürge vardı ama benim için en önemli etken hem alerji karşıtı olması hem de sessiz çalışmasıydı. Bu sayede karşılaştım "Electrolux UltraSilencer ZEN" serisi elektrik süpürgeleri ile.



Dünyanın en sessiz elektrikli süpürgesi olan Electrolux Ultrasilencer Zen Serisi" gerçekten çok sessiz. Ses yalıtımı teknolojisi sayesinde temizlik yaparken aynı anda televizyon seyredebiliyorsunuz. Hatta artık çocuklar uyurken bile ev süpürmek mümkün çünkü bu makinenin çıkardığı ses sadece 58 desibel. Bu sessizliğe rağmen yüksek emiş gücü sayesinde halıyı yerden kaldıracak bir güçte süpürme işlemi de mümkün.  







Dünyanın en sessizi olan bu süpürgelerde hem "Yüksek Verimli Hava Partikül Filtresi" (Allergy Plus Filter), hem de "Hijyen Filtresi" (Hygiene Filter ) var. Peki ne işe yarıyor bu filtreler derseniz kendi anladığım şekilde size de aktarıyorum: "Yüksek verimli hava partikül filtresi" solunum alerjilerinde büyük rol oynayan polen ve toz akarı parçalarını yakalayacak kadar hava geçirmez bir filtre, bunun yanında "Hijyen Filtresi" ise bu partikülleri %99,95 oranında filtreliyor. Bu filtreler sayesinde süpürme işlemi olduktan sonra oda neredeyse süpürülmeden öncekinden bile daha temiz bir havaya sahip oluyor çünkü filtre küf sporları, polen, akar dışkılarını ve diğer alerjenleri ortadan kaldırıyor. Bu filtreler Alerji Araştırma Vakfı Avrupa Merkezi'nde test edilmiş. Filtrelerin temizliği de benim için önemli bir konuydu; filtreler suyun altında yıkanarak kolayca temizleniyor




Alerjiye neden olan şeylerle savaş filtrenin iyi olması ile bitmiyor makinenin başlığı bile buna göre tasarlanmış. "Turbo başlık" kenarda köşede kalan toz ve tüyleri de rahatlıkla çekebiliyor.




Makine toz torbalı olduğu için bu tozun eve karışması veya makinenin içinde yayılması ve toz torbasının atılması konuları da önemli. Electrolux süpürgelerde bulunan "Sbag toz torbası" (kokusuz torba) tam da bu konular düşünülerek üretilmiş. Balmumu ile kaplı özel kumaşı sayesinde havayı dışarı vermiyor ve sadece üzerindeki ip çekilerek toz torbası dışarı atılabiliyor.


Ayrıca enerji tasarrufu konusunda da A sınıfında. Ben evinde işlerini kendi yapan bir insan olarak bu makineyi kullandım ve memnun kaldım. Özellikle alerji filtresi olması ve sessiz çalışması en çok sevdiğim özelliği ama siz daha fazla ne gibi özellikleri var diye bakmak isterseniz Electrolux 'ün sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 Web site : http://www.electrolux.com.tr/



sessiz elektrik süpürgesi, alerji dostu süpürgesi