Sütü Ne Kadar Tanıyorsunuz?



   Doğduktan sonra ilk beslenme kaynağımız olan süt; bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık olmak üzere hayatımızın her döneminde en kıymetli beslenme kaynağımızdır. Süt, anne sütünden sonra daimi olarak çocuklarımızın beslenme programlarında olmalıdır.

Kemiklerin dostu

   Sağlıklı ve kaliteli bir hayat için çocukların, gençlerin, gebelerin her gün en az 2 bardak süt ve 1 porsiyon süt ürünü, yetişkin ve yaşlıların da ortalama 2 bardak süt içmeleri öneriliyor.

   Gebelik ve emzirme dönemlerinde süt, bebeğin büyümesi ve gelişmesi için gerekli vitamin ve minerallerin vücuda alınmasına ve bebeğin kemik gelişimine yardımcı olur.

   Çocukluk ve ergenlik döneminde süt, güçlü kemik ve diş oluşumunu sağlar, kemik yoğunluğu artırır, sağlıklı büyümeye, özellikle de 1-4 yaş döneminde zihinsel gelişime yardımcı olur.

  Yetişkinlerde ve yaşlılarda ise, kemik sağlığının korunmasında etkili rol oynar ve vücudun ihtiyaç duyduğu protein, kalsiyum, fosfor, B2 vitamini gibi birçok besin öğesini içerir.




Dişlerinizin Koruyucusu

Bir bardak sütte (200ml) yaklaşık 200 – 220 mg kalsiyum vardır. Bunun da ötesinde kemik ve diş sağlığı açısından sütte bulunan kalsiyum - fosfor oranı ideal aralıkta olan 1:1 – 1:1,5 sınırındadır. Bu ve benzeri nedenlerden dolayı patolojik bir bozukluk olmadığı müddetçe günlük kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında süt en ideal besindir.

Yağlanmayı Önler

   Yüksek protein içerikli diyetler tokluk sağlar. Protein oranının orta düzeyde artırılması ile metabolizma hızlanır ve kas kitlesi korunur. Araştırmalar sütün; kalsiyumdan en zengin besin olmasının yanı sıra içerdiği kaliteli protein ve lioneik asit gibi özel yağ molekülleri ile de ağırlık kaybına neden olduğunu gösteriyor.

A, D, E ve K vitaminlerinin vücuda taşınması sağlanır.

   Yağlı sütler yağ oranı azaltılmamış, enerji miktarı korunmuş sütlerdir. Laktozu vücut için gerekli olan A, D, E ve K vitaminlerinin en iyi şekilde taşınmasını sağlar.

   Kutu sütleri marketlerden güvenle alabilir, çocuğunuza içirebilirsiniz. Light/Yarım Yağlı Sütler hiçbir koruyucu katkı maddesi kullanılmadan üretilir. %1 veya %2 oranında yağ içerir.

Kalp hastaları için Yağsız/Ekstra Light Sütler

   Kilo problemi olanların ve kalp damar hastaların sıfır yağ oranına sahip süt tercih etmesi öneriliyor.

“Sütün yağının azaltılması sütün besin değerini azaltmaz, sadece verdiği enerjinin azalmasına neden olur.”



Sütün yararı, sütle ilgili bilgiler, süt, süt gerçekleri, kapalı süt, ambalajlı süt