ÇOK BİLİYORSANIZ GELİN KENDİNİZ YAPIN...

    Şimdi efendiiiiim......Ben bu zamana kadar aman organiğiydi,aman anti alerjiğiydi aman bilmemneydi derken elimden geldiğince kızımın sağlıklı yetişmesini sağlamaya çalıştım.

    Yani bazen "Aman Merve dikkat etmelisin,çocuğun bedensel ve ruhsal sağlığı çok önemli,yediği, içitiği ,giydiği,yaşadığı çevre vs. her şeyi ama her şeyi kontrol altında olmalı" dediğimde oldu "Ya bırak Allah aşkına,annem bana böyle mi yaptı? Bu kadar oto kontrollü olunmaz,çocuk bu kadar stabil yetiştirilmez" dediğimde oldu.

  Bende elimden geldiğince iyisini yapmaya çalışıp bazende kendimi bırakma durumuna,işime geldiği gibi kotarma haline giriyorum.

  Gelelim bu konuya nereden geldiğime,bizim Sevde Lina hanım çok iştahsız bir bebek olarak dünyaya geldi sütüm çok yeterli olmadığı için mama takviyesi yapmak zorunda kaldık yalnız kızım 6 saat mama vermesem uyanmaz uyanınca da mama içmek istemezdi.E "Balık baştan kokarmış" o dönemden sonra ek gıdaya geçiş evremizde zaman zaman düzelse de genelde trajedik boyuttaydı.

    Bu durumun düzelmesi için doktorlara gidildi,kitaplar okundu,yedirme-içirme politikaları değişti,vitaminler denendi,rejimler uygulandı hatta ve hatta annecik gözyaşlarını içine akıtıp aç bırakma yöntemini bile denedi.Yok!Yok!Yok!

 En sonunda alerjimiz de çıktı,zaten seçen kızım yediklerinden de bıkmaya başlayınca bana gelenler geldi.

Bende dedim uzmanlar çok bilmesin,

    Neymiş televizyon yasakmış çocuk reklamlarda yemek yemeye alışmamalıymış,aç kalsınmış yemek yemesinmiş.Yani televizyon seyrederken yiyeceğine açlıktan ölse daha iyiymiş.Nedenine gelince televizyon seyrederken beyin kendini rölantiye alırmış bu durumda ise tüm algılar kapandığı için çocuk ne versen yermiş.

   Hadi ya diyesim geldi ama demeyeceğim çünkü ne kadar zararlı olduğunu bilsem de,ki kızımın reklamlar dışında televizyonla hiç alakası yok,koydum dün mama sandalyesine açtım reklamları önüne de verdim tabağını çatalını lup lup yedi vallahi..




       Hatta ben kesin yememiştir, her kendi yeme denemesinde olduğu gibi yedikleri ağızda öğütülüp mama sandalyesinin derinliklerine bir yerde fosilleşmek için bekliyordur dedim ama yok vallahi billahi yemiş...

    Demek ki neymiş arada sırada kurallar ihlal edilirmiş buradan televizyon karşısında yemek yedirmeyin diyen uzmanlara NANNİİİKKKKK yapıyorum.

ÇOK BİLİYORSANIZ GELİN KENDİNİZ YEDİRİN.. hiiih  hiiii   :))))






Not:Tabi ki çocuğumu bütün günde televizyonun önüne bırakmıyorum:))