Su içme adabı..

Suyun fazlasıyla şaibeli ve toplumsal bir sorun olduğu şu günlerde "Doğru su bulduk ta,içme adabı kaldı" dediğinizi duyar gibiyim ama bu içme şeklide önemli bir konu zira;

Bilimsel olarak değinecek olursak:İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir, asitle karışarak mikroplarından arınır ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil, birçok hastalıktan korunmuş olur. Rastgele yerde meşrubatı alıp ayakta içenler bu tehlikeye daha fazla maruz kalırlar.

Dinsel olarak değinecek olursak:Peygamber Efendimiz (S.A.V.) “Sizden biriniz ayakta su içmesin, eğer unutup da içerse kussun.” buyurmuştur.

Her iki durumda incelendiğinde şunu anlıyoruz ki güzel dinimiz İslam'ın emrettiği her şeyin aslında bilimsel bir doğrulaması var.Bu durum göz önünde bulundurulduğunda miniklerimizin su içme alışkanlığını şimdiden edindirmek gerekir.

Artık bu zamanda düzgün su nereden buluruz,cam damacana mı alırız,5lt'liklerinden mi alırız ki damacanası sorunlu olan firmanın suyu nasıl olur oda ayrı bir tartışma konusu,eve arıtma mı alırız siz karar verin ama iyi su bulursak bari doğru içelim,çocuklarımıza doğru içirelim ki faydasını görsünler.

Sevgiyle Kalın dostlar Rabbim kimseyi susuz bırakmasın..