Nereden tutsam döküldü,elimde kaldı...

Diyeceklerim çok ağır olmasın diye sakinleşmeyi bekledim.Ne de olsa kızım için yazmaya başladığım bir blog burası,güzel anları yazmak için ama bu aralar yaşadıklarım tam bir sinir harbi yazmasam ,anlatmasam nasıl boşalır içimdekiler bilmiyorum.

Sürekli insanların burası Türkiye ,burada olur böyle şeyler demelerini kınardım ama haklılarmış.Baştan başlayayım yazmaya,isteyen okusun, isteyen okumasın ama inanın yazmazsam çatlayacağım.

Hafta başında kızımı doktora götürmeye karar verdik,durmadan özele götürüp bir ton para verdiğimiz için bu sefer bir devlet hastanesine gidelim,sıkıntılarımızı anlatalım ,genel bir bakılmasını isteyelim dedik.Aslında sorunumuz genele yayılmış bir durumdu, Lina'da devam eden iştahsızlık,acıkmama, yemek yemek istememe gibi durumların altında herhangi bir sorun olup olmadığı yada bunun onun yaradılış hali olup olmadığı hep kafamızı kurcalamıştı.Bende işe başlamadan bu işi halledip bir baktırmak istedim, bu sebeple gittik bizim oradaki ssk'ya.

Doktora kızımın sıkıntılarını ve benim daha önceden yaşadığım kanser geçmişimi anlattım ve genel bir tarama istedim.Oda ne var ne yok bütün tahlilleri yazdı.Yalnız çinko testi burada yapılmıyor çocuğun kolu iki kere delinmesin siz Samatya Hastanesine gidin orada bir sefer kan verin olsun bitsin dedi.

Hastaneye gittik,dış labratuvar bölümüne uğradık,görevli çinko testinin girişini yaptı,oradan barkod döktü ve çöpe attı,sen  hepsi için yukarı çık hepsini orada yapacaklar dedi.Çocuğum aç,oradan oraya koştururken öğlen arası oldu mu,Lina hanımın acıkmaması ilk defa işe yaradı,ben oradaki görevliye ,çocuğum sabahtan beri aç,siz buradasınız alsanız ya kanını" dedim.Barkodun nerede dedi.Bende aşağıdan gönderdiler barkod vermedi yukarıdan bütün işlemler dedi çöpe attı dedim.Eğer aşağıdaki salak iş güzarlık yapıp barkodu atmasa kan verebilecektik.Neyse çalışanların öğle tatilinden gelmesini bekledik.

Hemşire,oturun çocuğu kucağınıza alın,kolunu açın dedi.Yedi tüp kan alacaksınız,çocuk nasıl zapedilsin kucağımda sedyeye yatıralım dedim iyi sen bilirsin dedi.Nitekim sedyede bile babası,hemşire ve ben zor zapdettik Lina'yı.Diğer hemşirede kanın almaya çalıştı ama alamayınca iğneyi koluna taktı,eline taktı vs vs çoğu yeri delindi zavallımın.Sonrasında kan pıhtılaşma yapıyor diye damlatarak aldı,dakikalarca bastırdı, arada birde çocuğum ağladığında gözün çıkmasın kız sus bakayım demesin mi.Hey Allahım...

Neyse çıktık oradan,geldik eve,sonuçlar yarına,çıkacaktı bir tanesi pazartesi gününe kalacaktı ertesi gün sonuçları alıp doktora gittim.Kızımın iki tümör belirteci yüksek çıkmıştı,meraktan ölecektim resmen..Neyse girdim doktorun odasına ,ocuk doktoruna zaten kanın pıhtılaşmasından bir çok tahlilin yapılamadığını söyledim ,gerçi çıkanları da pek yorumlayamadı ya..

Önce ca 19-9 tahlilinin sonucuna çok anlamlı değil dedi, karsino embriyonik antijenin yüksek çıkmasına da şu yorumda bulundu.Bu sonuç çok anlamlı değil,hem zaten buradaki değerler yetişkin değerleri ben bunun çocuklarda olması gereken değerini bilmiyorum bir netten bakayım.....  ve üzerinden geçen yarım saat boyunca dışarıdaki hastaların serzenişlerine aldırmadan netten bulmaya,çalıştı en sonunda pes etti...Siz şimdi gidin Cuma günü gelin,benim labratuvar kitabım evde kalmış,bu devamlı istediğimiz bir tahlil olmadığı için çocuklardaki olması gereken sonucunu bilmiyorum dedi.

Baktık bu doktorla olacak gibi değil içimize düşen kurtlarımızı kucaklayıp döndük eve, e iki gün boyunca bekleyip bu doktora geri gidecek değilik tabi hemen Medical Park'ta başka bir doktor bulduk kendi doktorumuz yurt dışında olduğu için bekleyemedik.

Yeni doktora gittik sıkıntılarımızı anlattık, oda diğer doktor gibi bu tahliller tek başına anlamlı değil dedi ve başka testler istedi,nedendir,niçindir gibi sorular sormadı sadece dinledi ve sustu..


Şimdi ben şunu anlayamıyorum devletin çok sevgili doktoru neden herhangir bir tahlilin çocuklardaki referans aralığını bilmez.

Kendisine götürülen tahlil sonuçlarına bakıp sadece anlamlı değil demenin karşılığı nedir.

Bir anneye bazı şeyleri anlatmak insanlık namına açıklama yapmak çok mu zordur.

Devlete sırtını dayayıp aman nasıl olsa memuruz işimiz garanti diye bastığı evrakı atıp vatandaşı oradan oraya sürüklemekte neyin nesidir?

Bu ülkede hiç mi bir şey denetlenmez,kızıma yapılan idrar testinde ,idrarı bana şu kaba boşalt bakayım şurada diye herkesin içinde boşalttıran zihtiyetin hayattan beklentisi mi kalmamıştır acaba?

Yani ne bileyim denetleme olmazsa iyileşme olmaz gibi geliyor çünkü biz milletçe dürtülmeden düzelmeyiz...Hadi devlet elden gitmiş,özel sektörde bir alem....Kötü  bir şey olmadan adam olamıyoruz maalesef..

Rabbim iyiliklerle terbiye etsin inşallah....

NOT:Merak edenler olursa bu yaşadıklarımız geçen hafta geçti,özeldeki tahlilerimizin sonucu dün çıktı,ben baktım ciddi bir sıkıntı yok gibi ama hafta sonu doktora gideceğiz eğer bu seferde ANLAMLI DEĞİL derse vallahi benden iyi bir 3. sayfa haberi çıkar ona göre....Demedi demeyin...