ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR....

Yazacak çok şey var ama hiçbir şey yok..

Hayat işte bu kadar değişken,biz "Sosyal Anneler" ile Anneler Günü kutlaması yaparken bir çok can gitmiş..Etkinlik bitince  twitter'a bir bakayım dedim ve o zaman gördüm patlama haberini.Bir an buz kestim.Ölü sayısı 29 diyordu.Biz orada çay kahve eşliğinde gülüp söylerken 29 can gitmişti.Niye.? Neydi sebebi.? Ne olursa olsun değer miydi cana kıymaya? Hani amaç uğruna olursa olsun çözüm müydü ölüm?

Eve gelir gelmez haber kanallarını başına geçtim her kanalda farklı sayılar verilsede haberlerin tek ortak yanı ölü ve yaralı sayısının artmakta olduğuydu.Lina uyuduğu için rahat rahat takip edebildim, yaşan olayın görüntüleri kanımı dondurdu.Siyasilerin o kalıplaşmış açıklamaları midemi bulandırdı.Televizyonu kapamak istedim ama olanları yada olacakları merak ediyordum.Bir an kendimi koydum onların yerine teyzemin cenazesi televizyonlarda çıktığında ne kadar içimiz acıyarak,ne kadar yüreğimiz kanayarak seyretmiştik.O patlama anını o koşturmayı o telaşı vermek mi lazımdı tekrar tekrar..Orada evlatlarını analarını kaybedenler nasıl üzülecek seyrederken yayınlanmasa olmaz mıydı?

Bu sebeptendir ki anneler günü dolayısıyla bir şey yaşayacak kıvamda olamadık.Kan bulanmıştı bu güzel güne.Pazar akşamı maç olunca biraz dünyaya döndük.Bir Saraçoğlu klasiği yaşandı fener bizi her zaman ki gibi yendi biz şampiyon olduk.Hatta twitter'da da geyiğini yaptık.Bir nebze olsun kafamız dağıldı iki söyledik güldük derken,bu sabah holigan vahşeti yine kana buladı sevincimizi.

Bu politikanın basiretsizliği mi,insanların vicdansızlığı mı bilemiyorum.Siyasetten ....ist ile biten kelimelerden pek anlamam ben ama aklıma gelen tek şey varsa kürt sorunu bitsin diye Amerika'dan destek alan devlet Suriye konusunda destek verme vaadini kendi canıyla ödemiştir.

Ve yine saha içinde dövüşen ama sonra kol kola gezen futbol neferlerini güya temsil ettiğini iddia eden sözde taraftar 21 yaşında bir hayata mal olmuştur.

Bu yazım vasıtası ile maçı dışarıda seyretmek için baskı yaptığım,triplerle anneler günümün zaten kötü geçerken daha kötü geçmesini sağladığım için eşimden özür diliyorum.Evde seyretmek en mantıklısıymış.

Şimdi ne oldu kanlı bir anneler günü kanlı bir şampiyonluk yaşayıp haftaya kötü başladık ama ne olacak biz yine unutacağız,yine bir şeyler dayatılacak,yine bıçak kemiğe dayandı denilecek...Ve yine hayat devam edecek.

Biz insan oğlu çiğ süt emmişiz ya işte tek suçumuz bu yine ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKACAK...