Ballı Dil.

Kızım sen bu aralar pek dilli bir şey oldun.Tuhaf tuhaf kelimelerin var ve ben senin onları değiştirmeni hiç istemiyorum, buna rağmen zamanla konuşman düzeliyor,doğrularını söylemeye başlıyorsun.Bazen de "Anne ben bebekken buna ne diyordum?" diye soruyorsun.

Mesela önceden ben sana bir şey yedirirken ikinci lokmayı verdiğimde ağzın doluysa "Adıda bayyy! " diyordun.Şimdi "Ağzımda vay." diyorsun."Anne ben önceden 'Adıda bay' diyordum şimdi söyleyebiliyorum diyorsun.

Mesela enteresan bir kaç kelimen var

Bidibides = Patates
Küçük anyşınar = Küçük Einsteinlar
Evette = Elbette

Çoğu zaman konuşmanda y harfleri yerini d harfine bırakıyor.Mesela 'yapalım' değilde 'dapalım' diyorsun.

Onun yanında saflıkların komik hallerinde var.Mesela geçen gün baban çok yorgunken "Kızım hadi git babanı öp babana enerji ver." dedim.Gittin öptün ve "Enerji!" dedin. :)

Birde biidayaş var mesela senin oyuncak bilgisayarın var ona 'biidayaş' diyorsun..Hatta benimkini alıp "Anne bu senin biidayaşın,buda benim biidayaşım." diyorsun.

Birde olamassss var.Mesela çorabını giymeye çalışıyorsun,beceremiyorsun."Annneeee olaaamasss napıcaaam şimdi men?" diye acı bir cümle kuruyorsun ,gülmemek için kendimi zor tutuyorum.

Banyo yaparken sırtını dönüyorsun ben sana su tutup 'Lina mis mis,Lina mis mis' diye şarkı söylüyorum sen poponu bir sağa bir sola yapıp dans ediyorsun.

Genel anlamda uyumlu bir çocuksun ama inadın,asabiyetin aynı bana çekmiş.Kendi kendine oyun kurabilmen,sakin bir çocuk olman beni çok mutlu ediyor.Daha çok kalabalık ortamlardan değilde sakin ortamlardan hoşlanıyorsun.

Havaların ısınmasını da fırsat bilerek akşamları işten gelir gelmez parka çıkıyoruz bu sebeple akşamları yaptığımız  instagram paylaşımlarımız ya kaydıraktan yada parkın herhangi bir köşesinden.



Şunu not düşmek istiyorum bu yazıya:Seninle vakit geçirmek çok güzel bebeğim,akşamları saklambaç oynamak,boyama yapmak;sabah senin boncuk gözlerinle uyanıp,mis kokulu sıcak gıdığını öpmek."Annnneemmm!!!" diyerek küçücük ellerinle yanaklarımı tutup öptüğünde eriyip bitmek.Hafta içi uyandığın anı pek göremiyorum diye hafta sonları senden önce uyansam da yatak odasında uyanışını beklemek.

"Benim için hepsi ama hepsi çok özel,bu araba korkusu da geçecek biliyorum.En kısa zamanda düzelecek her şey.Şimdi geriye dönüp baktığım şu 2,5 yılda yapmak isteyip yapamadığım birçok şey olduğunu inkar edemem.Bir annenin hayatı çocuğunu doğurduktan sonra asla eskisi gibi olmuyor.Yalnız şunu biliyorum yapmak isteyip yapamadığım hiçbir şey senin bana minik kollarınla sarılıp "Anne men seni çok seviyoyum" demenden daha mutluluk verici değil."