Ünlü şef Wiliam McCarrick ile Çırağan'da Tuğra Trüf yaptık. #Bumerangdeneyimgunleri

Dün akşam Bumerang'ın düzenlediği  #bumerangdeneyimgunleri kapmasında gerçekleşen ve Çırağan Palace Kempinski' nin ev sahipliğinde yaptığı bir organizasyona katıldım.

Bu tarz organizasyonlar benim için çok önemli,blog yazmak bir hobi ama onun getirdiği dünyanın gerekliliklerine uymak bunun yanında farklı insanlar tanımak,farklı deneyimler elde etmek çok güzel.Ben bloğumda anne-çocuk ağırlıklı yazdığım için genelde görüştüğüm blogger çevremde anne olan bloggerlar ama blog dünyası ne kadar geniş bir kez daha anladım.Mekan yazan bir çok blogger ile tanıştım bunun yanında başka kategoriler ile blog dünyasında yer alan arkadaşlarımla sohbet etme fırsatı buldum.Keyifli sohbetler ve hoş dakikaların detayları aşağıda.


Öncelikle Çırağan Palace Kempinski otel girişi lobi katındaki Gazebo Lounge'ta buluştuk.Otelin Pazarlama Müdür sevgili Lara Otru ,Halkla İlişkiler Direktörü sevgili Çiler İlhan ayrıca  Bumerang ekibinden Ahmet Erten ve Hilal Meriç bizleri karşıladı.Burada çaylarımızı ve kahvelerimizi içtik.Bumerang'ın bizler için hediyeler hazırlamış içinde kitap olması ayrıca hoşuma gitti.

Bu karşılama ve tanışma faslından sonra otelin içini gezmeye başladık bu sırada da  Tuğra Trüf' yapmak için workshop alanına doğru yol alıyorduk.

İlk olarak Çırağan'ın nargile bölümüne geçtik alanında en iyisi sayılan 15 çeşit nargile ile bu hoş ortamda nargile içmeyi sevenler için kesinlikle gidilmesi gereken bir adres.




Sonrasında uzun koridorlardan geçtik.Burada bir çok padişah hakkında bilgiler yer alıyordu.Çırağan Sarayı 
 dönemin hükümdarı olan III. Ahmetburadaki mülkünü gözde Vezir-i Azam'ı İbrahim Paşa'ya hediye etmiş ve ilk yalı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından eşi Fatma Sultan (III.Ahmet'in kızı) için inşa ettirilmiştir.Kendisi burada Çırağan Şenlikleri denilen meş'ale şenliklerini düzenletmiştir. İşte bu olaylar dolayısıyla bu alan Farsça'da ışık anlamına gelen 'Çırağan' ismiyle anılmaya başlanmıştır.


Dünyanın her yanından nadide mermer, porfir, sedef gibi maddeler getirtilerek sarayın yapımı için kullanılmıştır.  


                                     Yalnız sahil inşasında 400.000 Osmanlı lirası harcanmıştır.


Yapımına 1863'te başlanan Çırağan Sarayı 1871'de bitirilirken 2,5 milyon altın harcanmıştır.



Bugün ki haline gelene kadar bir çok dönemde yıkılıp tekrar inşa ettirilmiştir.







Daha sonra mermer sütunlar ve ihtişamlı merdivenlerinden inerek workshop alanına ulaştık.Burada bizleri Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un, Madonna’dan David Beckham’a bir çok ünlünün pastacısı olarak isim yapmış yeni Pastahane Şefi / Çikolata Üstadı William McCarrick ve ekibi karşıladı.Güler yüzü ve deneyimi belli olan şefimiz bize Tuğra Trüf'un nasıl yapıldığını anlattı.





Öncelikle benmari usulü çikolatayı erittiler 




Daha sonra içine krema ve diğer malzemeleri kattılar.



Sonrasında hazırlanan karışımları sıkma poşetlerine koydular 







Hazırlanan,poşetlere konan çikolataları önceden hazırlanmış -beyaz çikolatadan yapılmış- minik topların içine sıktık.



Daha sonra çikolatanın kalan yarısını da erittiler ve içine çikolata doldurduğumuz minik çikolata toplarını bu karışıma buladık.




Hepimiz azimli bir şekilde çalıştık.




En son olarak da çikolataya bulanmış içi çikolata dolu toplarımızı tarçınla kapladık.Ve işte sonuç.




Bu arada Şefin eğlenceli anlatımı yapılan işi daha keyifli hala getirdi.Sonrasında ekibin diğer üyelerinin Şef William ile çalışmaya başlama öykülerini ve neler yaptıklarını dinledik.Hepsi onunla çalışmaktan onur duyduklarını her gün yeni bir reçete öğrendiklerini ve kendilerini şanslı hissettiklerini anlattılar.





Sonrasında bol bol resim çektirdik ve sevgili William'a bu konudaki sabrı için ayrıca teşekkürler.




Bu arada Şef William aşağıda gördüğünüz resimlerdeki çikolatalar için açıklama yaparken.Ayrıca Tuğra Trüf'un gizli tarifi video da yazıyor.







     
Bu toplar balon üzerine yapılmış ve balon üzerindeki çikolata donunca balon çıkarılmış üzerine İstanbul manzaraları işlenmiş.






Bu eğlenceli workshop'un ardından sertifika almamız da çok güzel bir incelikti.




Daha sonra Tuğra Restaurant & Lounge 'a geçtik.Burada  İstanbul’un ilk Türk Baş Aşçısı Sezai Erdoğan ve ekibi ile tanıştık.Şef Ahmet Kara'nın seçtiği seçkilerden tattık.O menüde neler mi vardı? İşte bunlar....





 Aşağıda gördüğünüz Tuğra Restaurant & Lounge 'ın Klasik İkramları




Ana yemekten önce Demirhindi Şerbetini tadıyoruz..İçerisinde 30 çeşit Osmanlı baharatı var bunun yanında bal,şeker ve demirhindi


                   

Ve eti ağızda eriyen tam kıvamında pişmiş,hiç kokmayan Kuzu Külbastı geliyor 



Günün sonunda bir tatlı karışımı geliyor Sultanların Favori Tatlıları eşliğinde gecemiz bitiyor.




 Etkinlikte anlık olarak paylaştığım tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz leziz menüdeki yiyeceklerin fotoğrafları hepsi ama hepsi burada mevcut aynı zamanda  #bumernagdeneyimgunleri hashtagi ile de twitter,instagram ve facebook da takip edebilirsiniz.Ayrıca Çırağan ve Bumerang ekibine içtenlikleri ve ilgileri için çok teşekkürler.