Karincalar her yerde, basiniz dertte mi?



Karıncalar zaman zaman başa çıkmakta zor bir durum yaratabilirler. Aslında pek de korkutucu ya da ürkütücü bir tarafı yoktur karıncaların. Ancak sayıları çok fazla olduğu zaman ve özellikle de mutfaktaki yiyeceklere dadandıkları zaman maalesef onları mekandan uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler deneriz.
Karıncalar kanatlı ve kanatsız olmak üzere iki çeşittir. Kanatsız olanlarının da büyüklük ve renklerine göre farklı çeşitleri bulunmakta. Su ve yiyeceklerin olduğu yerde yuva yaparlar. Rotaları bellidir. Evlerdeki çatlaklarda, deliklerde, saksı diplerinde yuvalanırlar. Yiyecek bulduklarında belirli bir rotayı izleyerek yuvalarına yiyecek taşırlar.





Evde gördüğünüz birkaç tane karınca çok kısa bir süre sonra evinizi istila edebilir. Çünkü yiyecek kaynağı neredeyse sürü hemen oraya yönelir. Yere düşen her türlü kırıntı onlar için çok cazip yiyecek kaynağıdır. Evinizi karıncalar bastıysa eğer mutfakta yere düşen bir meyve çekirdeğinin çok kısa sürede istila edilip yokedildiğini görebilirsiniz.


Karıncalarla mücadele etmek için piyasada satılan yemler yetersiz kalır çünkü bu yemler kaynağa ulaşamaz. Kısa bir süre sorununuz çözülebilir belki ama karıncalar kısa bir süre sonra yeniden görülmeye başlanır. Profesyonel bir ilaçlama firması bu sorununuza çok kısa süre içerisinde etkili bir çözüm sağlayacaktır. Bunun için sektörde deneyimli ve güvenilir kurumları tercih edin. İlaçlama ciddi bir iştir, ilaçlama yapılırken hem insan sağlığına hem de çevreye zarar verilmemesi önemlidir. Bayer Koruma Programı bu kriterleri sağladığı için bu programa üye firmalar size etkili çözüm sağlayacaktır.


Karincalar her yerde, basiniz dertte mi