Amerika' da dogum "Yeni Bir Hayat"

Amerika’da Doğum Maliyetleri

Doğum için Amerika’ya gitmeyi düşünüyorsunuz ancak nereden başlayacağınızı, nasıl bir maliyet tablosu ile karşılaşacağınızı bilmiyorsanız bu konuda profesyonel bir hizmet sunan Yeni Bir Hayat firmasının web sitesi www.yenibirhayat.com.tr çok değerli bilgiler sunuyor.



Amerika’da doğum maliyetleri içinde en önemli unsur elbette doktor ve hastane giderleri oluyor. Yeni Bir Hayat’ın sunduğu doğum paketlerinde tüm sağlık giderleri, konaklama, havaalanı transferleri gibi detaylar yer alıyor. Ancak eğer kendiniz doktor ve hastane ile görüşerek bir fiyat almayı ve süreci kendi başınıza yürütmeyi düşünüyorsanız Yeni Bir Hayat kurucusu Şevki Akaydın dikkat etmeniz gereken birçok husus olduğunu özellikle vurguluyor. Hastane ve doktorun size verdiği fiyat; anestezi, hastane de yapılan testler, bebek aşıları, hemşire ziyaretleri gibi birçok ek hizmeti kapsamıyor olabilir. Böylece ilk etapta Amerika’da doğum için ortaya çıkan maliyet tablosu ile orada doğumdan sonra karşılaşacağınız maliyet tablosu arasında ciddi farklar olabiliyor. Şevki Akaydın çoğu kez bu farkın onbinlerce doları bulabildiğini belirtiyor. Bu sebepten hastane ve doktor ile görüşürken size verilen fiyata nelerin dahil olduğunu, nelerin dahil olmadığını çok iyi öğrenmeniz gerekli. Dahil olmayan hizmetlerin ücretlerini de öğrenmeniz doğal olarak iyi olacaktır. Aksi halde Amerika’da doğum yapmak fikri size düşündüğünüzden çok daha yüksek maliyetlere mal olabilir.

Bir diğer maliyet unsuru ise konaklama giderleri. Amerika’da doğum için ortalama 3 ay gibi bir süre kalmanız gerekiyor. Bu süre için aileler genelde mobilyalı bir daire kiralıyorlar. Kısa dönemli bir kiralama olacağı için genel de aylık kiralar normalin üzerinde oluyor. Bir yatak odası, bir salon şeklinde bir daire için aylık ortalama $2,000-$2,500’lık bir bedeli gözden çıkarmak gerekiyor. Son olarak uçak biletleriniz ve Amerika’da yapacağınız kişisel harcamalarınızı da hesaplarınıza dahil etmelisiniz.
Eğer tüm bu detaylarla uğraşmak istemiyorsanız ve ne kadar harcama yapacağınızı baştan bilmek istiyorsanız o zaman Yeni Bir Hayat’ın sunduğu doğum paketlerinden birisini seçebilirsiniz. Böylece alacağınız tüm hizmetleri önceden tek tek öğrenecek ve toplam harcama tutarınızı da en baştan bilerek Amerika seyahatinize başlayacaksınız.