Düşüncesiz ebeveynlere bir kaç kelam

Anne olunca hayat değişik bir hal alıyor.Radarlar sürekli açık tehlikelerin nereden geleceğini önceden kestirebiliyorsun.

Bazen de hiç ummadığın şekilde çıkıyor karşına tehlike, normal zaman olsa ortalığı dağıtırım dediğin şeye tepkisiz kalıyorsun.

Hafta sonu gezdik,tozduk sonra parka geldik. Rönepark'ın çocuk parkı bölümünde Lina babası yanında oynuyordu.O sırada elinde sigara olan bir kadın oğluna doğru giderken Lina'ya eli çarptı çocuk "Aaaaa yandım!!" dedi.Eşim yanındaydı ama göremedi ne olduğunu çünkü Lina kayacak diye kaydırağın ucuna doğru yönelmişti, ben ne olduğunu gördüğüm için hemen koştum.Gıdısına baktım kızarmış bluzunda küller,"Anne yanıyor anne acıyor!" diye ağlamaya başladı..Sigara içen kadına baktım, o an kalabalıkta bulamadım,zaten çocuğa soğuk su falan döktük, o acısı olmasına rağmen oyuna daldı.Bizim gözlerimiz hep kadını aradı ama göremedik.

Ben ömrümde hiç sigara içmedim,dolayısı ile bir şeye böyle  bağımlı olma durumunu anlayamıyorum,içen de beni ilgilendirmez herkesin kendi tercihi keşke kimse içmese;ama 45 tane çocuk oynarken sürekli o zıkkımın dumanını ortaya üfleyeceksen,o da yetmedi 5' dayanamadan sürekli diğerini yakacaksan hadi o da yetmedi başkalarının çocuğunu yakacaksan sen parka gelme kardeşim...


Yani nasıl bir şeydir ki 20' çocuğun oynarken dayanamıyorsun da sürekli sürekli yakıyorsun.Biz açık hava da senin dumanını solumak zorunda mıyız?

Bir yerlerde çocuğunu parka götürüp park ortamında ya da yanındaki bankta sigara içen bir ebeveyn bu yazıyı okuyorsa Allah aşkına yapmayın şunu...