Hayalimdeki Mutfak

İnsanoğlunun varoluş sebebi yemek yemek. İlk çağlarda başlayan "Yaşamak için ye." kültürü günümüzde çok daha farklı boyutlarda. Çok eski çağlarda yerin altında minik bir ateş yakma alanı ve birkaç büyük taştan yapılmış oturma bölümü olurmuş fakat günümüzde içinde tüm gün yaşanılası mutfaklar var. Daha çok bayanların kullandığı mutfaklar artık becerikli erkekler içinde bir hobi alanı. Çoğu bayanın öncelikli tercihi rahat kullanacağı işlevsel bir mutfak sahibi olmak. 






Ev dekorasyonunda büyük bir önem kazanan mutfak sadece yemek pişirmek için değil doğru dekorasyon ile evin hem salonu hem de oturma odası olarak kullanılabiliyor. Birçok aile, oturma grubu kullandıkları mutfaklarında misafir ağırlıyor. Hatta, mutfaklar direkt oturma grubu ile birleşip evin ruhunu yansıtan bir mekana dönüşüyor. Günün çoğunu mutfakta geçiren bayanlar için bir diğer önemli konu ise mutfağın fazla eşya alması ve düzenli durması. Artık mutfak dolaplarının iç sistemleri bile çok kullanışlı. Küçük mekanları çok daha fazla kullanılabilir hale getirmek mümkün.


 
 Yemek yapmayı çok seven biri olarak mutfak, benim için de evin en önemli kısmı. Hayallerimde kocaman bir  mutfak var. Bahçeli evimin giriş katında, camın kenarında oturma grubunun olduğu, büyük bir davlumbaza sahip, açık renk bir mutfak.




Bu mutfağı hayal ederken acaba modern tarz değil de minimalist bir tarz mı olsa yoksa kırsal tarza uygun bir mutfağım mı olsa diye kafam hayal dünyasında uçup gitmiyor değil. Her tarz için onlarca örnek mevcut. 


 Klasikten vazgeçemeyenler için işte bir örnek




Akdeniz tarzından vazgeçemeyenler için bir örnek


Ve minimalist tarzdan vazgeçemeyenler için bir örnek


Zamane tasarımlarının hepsi birbirinden güzel. Sanırım hayallerimi her katında ayrı bir tarz ile döşenmiş mutfağı olan bir evden yana kullanacağım.