1,5 yaşındaki kızım galiba oruç tutuyor..

Sevgili kızım Sevde Lina dün gece sahurda uyandı 180 cc mamasını içti üzerine biraz meme emdi ve uyudu sabah 9:30 gibi kalktı bu saat oldu 3-4 zeytin ve bir çay bardağından az meyve suyu ile gün geçiriyor.SANIRIM ODA NİYETLİ ALLAH KABUL ETSİN......

Doğduğundan beri iştahsız bir bebek Sevde Lina bende ek gıdaya geçiş döneminden beri çok takmıştım kafaya önceleri kilo almıyor diye dert ediniyordum fakat sonra sağlık sıkıntılarımız alerjimiz vs. başlayınca kilo çook geri planda kaldı.Aman  "Canı içinde olsun da zayıf olsun" diyordum.Yalnız insan dünya nimetlerinden faydalansın vitamin alsın istiyor..

Çok şey denedim :

*Aç bırakmak.
*Israr etmemek.
*Önüne koymak.
*Çeşitli şekillerle yiyecekleri süslemek.
*Doktorlar,tahliller,vitaminler.
*Memeyi kesme.
*Mamayı kesme.
* vs vs vs.....

daha aklıma gelmeyen bir çok şey...Doktorumuzun dediğine göre Sevde Lina küçük bir gurmeymiş.Hakikaten de öyle örnek verecek olursam her balığı yemez ya dil balığı ya çupra ya levrek yada fileto mezgit olacak küçük balık sevmiyoruz,mayhoş sebzeleri sever,makarna barilla mini midye olacak eğer başka çeşit varsa safranlı makarna yiyoruz,sade sevmiyoruz.Organik kavanoz mamalarını yemez sadece hipp'in organik erik püresi ve yabanmersinlisi..Mantara bayılır ama soya soslu,köri soslu tavuk sever mesela,zeytin ve kiraz gibi çekirdekli besinleri ısırır çekirdeği görünce başka ister bu gibi durumları saymakla bitmez..

Önüne koyduğum besinleri yemedikçe çok çeşitli denemeler yaptım sonunda böyle değişik keskin yada mayhoş tatları sevdiği çıktı ortaya şunu anladım ki Sevde Lina abur cuburda yemiyor önüne koysan bonibon jelibon vs iki tane alır bırakır..

Bu yazıma ait resimler lekeli kıyafetler ve ağızdan çıkarılan ve masasın altına kümelenen yemek artıkları olabilirdi ama hoş olmayacağı için koymadım..

Özetle dostlar bir çocuk iştahsızsa eğer amuda da kalksan iştahsız oluyor..Sevdiği yiyeceği bulacaksın yediği kadarı ile yetineceksin..

Şimdi çiroz sevgilimin bir kaç resmini paylaşmak istiyorum bu aralar gece gündüz gözlüğü ile geziyor zilli kızım benim..