Tüm "Belim ağrıyor anne." serzenişlerinin altında yatan sebep sonunda bulundu..

Anacım bizim neyimize organik süt,organik yumurta.Malum hem süt ve süt ürünlerine hemde yumurta ve yumurta içeren gıdalara alerjimiz mevcut.Çocuğum zaten bu sebepten 2 yaşına kadar ağzına inek sütü sürmedi.Hatta ameliyat bile oldu..Bende hazır bu alerji mevzusu ortadan kalktı kuzum mamadan kurtulacak diye sevdindim.Önce mamamızın içine %10 artırarak gitmek suretiyle süt kattım sonra direk süte geçtim.Baktım azıcık döküntü oldu yarı mama yarı süt şeklinde devam ettik.

Yaklaşık bir ay önce Lina banyoda düşmesinin akabinde sırtım ağrıyor dedikçe bilenleriniz vardır doktor doktor gezdik.Bu arada alerji doktorunada uğradık.Doktor amcamız bize alerji  bitmiş sütte vermişsiniz  birşey olmadıysa bu iş tamamdır demişti.Ben, "Azıcık döküntüler oluyor." dediysemde,doktorumuz "İnek sütü alerjisi öyle azıcık döküntü yapmaz,yaptım mı tam yapar,bu sadece hassasiyet alerjimiz geçmiş." dedi.

Bizde bu sevinçle hemen organik süt ve yumurtamızın siperişini verdik,gelen mis gibi yumurta mis gibi süt bize eziyet oldu desem yeridir.Lina belirli bir süre sonra nasıl fena oldu anlatamam.Sırtında öyle döktüler oldu ki teni görünmüyordu.Meğer sabimin "Anne belim acıyor." dediği şey sırtındaki kaşıntıymış.

Biz şimdi tekrar alerji ilacı kullanmaya ve gıda rejimi uygulamaya başladık.Yumurta ve türevleri,süt ve türevleri yok.E peki ne yiyecek bu çocuk..Sebze sebze bööö geldi zaten..

Meğersem o minik döküntüler fırtına öncesi sessizlikmiş.Kuzum kaışınıp duruyormuşta haberim yokmuş.Bende nasıl seviniyorum süt içebilecek diye.

Gerçi doktorlarımızın (3 adet) hem fikir olduğu bir konu var yoğurt yiyorsa süt vermene gerek yok.Hatta verme bile.Ama yoğurtta yasak.

Biz tekrar hortlayan alerjimizle şimdilik hiçbirine el uzatamıyoruz ama yakında bu illetten kurtulmak dileğiyle..