Anne Çocuk Blogları -5- Özlem- annecocuk.co

Merhabalar
Öncelikle bloğunuzu inceledim ve gerçekten emek verilmiş çok güzel bir blog yapmışsınız ellerinize sağlık. Benim de bir bloğum var. Yeni başladım. Ben de bir anneyim 4 yaşında bir kızım var. 

diye başladı her şey.Bana gelen bu mail doğrultusunda bu hafta ki Anne-Çocuk Blogları konuğumuz sevgili Özlem oldu.




Sizi biraz tanıyalım?

• Kimdir ……….?

   Merhaba adım Özlem 34 yaşındayım. Ozan adında çok tatlı bir eşim var. Bundan 4 sene önce dünyanın en güzel varlığına sahip oldum. 4 yaşında çok tatlı ve keyifli bir kızım var. Kızım doğduktan sonra iş hayatını bıraktım. Kızıma ben bakmak istiyorum dedim. Ancak evde otururken de bir şeylerle meşgul olmak için hep çabalıyordum. İşte bu çabam sırasında tesadüfen blog yapmayı öğrendim ve acayip keyif aldım.


• Nasıl bir annesiniz?

    Çok pimpirik ve tedirgin bir anne değilim. Tersine biraz rahat ama temkini elinden bırakmayan bir anneyim. Kızımı sıkmadan onu gözlerimle takip ederek güvende tutmaya çalışıyorum. Hayatımda en keyif aldığım şey kızımla beraber bowling oynamak. Biz bunu sık sık yapıyoruz ve çok da keyif alıyoruz.

• Çocuğunuz/çocuklarınız kaç yaşında/yaşındalar?

    Kızım şuan 4 yaşında.

• Çocuğunuzla/çocuklarınızla nasıl vakit geçiriyorsunuz?

Bu benim ve eşimin aslında en keyif aldığı şey. Çünkü bizim kızımız  da bizimle vakit geçirmekten çok keyif alıyor. Eğer evdeysek beraber oyun hamuru oynuyor ya da boya yapıyoruz. Tablette oyun oynamayı ise kızım çok seviyor. Dışarıdaysak  beraber bowling oynuyoruz ya da hava güzelse parka gidiyoruz, at biniyoruz, paten kayıyoruz ve bisiklete biniyoruz.

• Blog hayatınız nasıl başladı?  

Hamileliğim boyunca internette doğum nasıl bir süreçtir ve anne neler yaşar bebek nasıl büyütülür, gaz sancısı nedir şeklinde sürekli yazılar aratır fakat istediğim cevapları bir türlü bulamazdım. Doğumdan sonra yaşadıklarımı internette paylaşmak istediğimi söyledim eşime. Oda bana blog hazırlasana dedi. Araştırdım çok da keyifliydi. Önce hamileliği, sonra doğumu ve sonra da bebek sağlığı ve yetiştirilmesi ile ilgili hemen hemen herkesin arayıp da bulamadığı pek çok sorunun cevabını bloğumda insanlarla paylaştım. Ama ben bunlara yaşadığım tercrübeleri katarken doktorumla da küçük bir söyleşi yaparak yazdıklarımın doğruluğunu onaylamasını istedim. Sonuçta yazılar sağlıkla ilgiliydi. Daha sonra hamilelik, çocuk, bebek sağlığı derken çocuk kıyafeti modasına dair yazılar yazmaya başladım ve bu konu da beni çok sardı. Zaten moda konusunda çok iyiyimdir. Ben de moda yazıları yazmaya başladım.

Neden “Anne ve Çocuk” bloğu olmayı tercih ettiniz?

Çünkü internette doğum araştırması ya da bebek beslenmesi gibi yazılar arattığımda yüzeysel içerikler buluyordum. Ben de bu konuda bilgilerimi insanlarla paylaşmalıyım diye düşündüm.

•Blogda ağırlıklı olarak nelerden bahsediyorsunuz.

Blog ilk başladığında sadece anne ve bebek sağlığı üzerine ve anne bebeği ilgilendiren konular üzerineydi. Ancak ben daha sonrasında konuları arttırdım ve bir annenin yani bir kadının bir blogdan bekleyebileceği her şeyi kendi bloğumda yer vermeye çalıştım. Moda, sağlık, bebek beslenmesi, çocuk modası, bebek modası, doğum, hamilelik, dekorasyon gibi okunması keyifli ve birbiri ile bağlantılı konulara yer verdim.

•Blog aleminde görüştüğünüz kişiler var mı?

Şuan için yok, ama umarım ileride olur.

•Sanal dostluklara inanır mısınız?

 Sanal dostlarım olmadı ama bloggerlar arasındaki dostluğa inanıyorum. Aralarından mutlaka sıkı dostluklar çıkacaktır.İçten olursa neden olmasın.

Son olarak söylemek istedikleriniz.

İçerik olarak oldukça zengin ve bir dergi kıvamında keyifli bir blog yaptığımı düşünüyorum. Hatta bloğumdaki bir çok yazı doktorlarımın yazdığı sağlık yazılar ( benim bloğum için) ve moda ile yakından ilgili arkadaşlarımın yazdığı yazılar da var. Umarım okuyanlar da beğenir.