BAKIRKÖY BOTANİK PARK

30 yaşındayım ömrümün 25 yılı Bakırköy'de geçti,çok severim Bakırköy'ü. Yalnız yıllardır hiçbir değişiklik yapılmaz ve yenilemezdi.Sonunda- şu an eksikleri olsa da- Bakırköy'de yeni bir park yapıldı hem de diğerlerinden çok değişik.Özellikle içinde kum olması yeni nesil parklardaki kaydıraklardan kayarken çatırdayan kızım için bulunmaz nimetti.

Nereden mi bahsediyorum tabi ki Bakırköy'ün  yeni Botanik Park'ından.

Bu aralar hem evimize çok yakın olması,hem de kızımın korkuları yüzünden birlikte ruhumuzu rahatlatacak etkinlikler yapmamız gerektiğinden Botanik Parkı bizim için bulunmaz nimet. Lina burcu itibariyle bağımız olmayı çok seven,asla kandırılamayan ve kalıba sokulamayan bir çocuk.Bu sebepten hamileliğim boyunca onu nasıl daha mutlu ederim diye bol bol araştırma yaptım.Ortak payda şuydu:

Çocuğunuza özgür alan bırakın ve gerisine siz bile inanamayacaksınız..

Bende kızımın bu huyunu bildiğim için oyunlarımızda ona asla müdahale etmem ve benden karışmamı istediği noktada yardımcı olurum o kadar . Bu sayede Sevde Lina'da her zaman kendi başına oyun oynamayı bilen bir çocuk oldu.Bunun yanı sıra birlikte oynamak ve birlikte özel zaman geçirmek onu ayrıca mutlu ediyor.Oyun esnasında her çocuk gibi özgürce kirlensin,ona karışılmasın istiyor.Bu istekleri yerine geldiğine hele birde annesi de oyuna katılıp birlikte kirleniyorsa daha da mutlu oluyor.

İşte bu sebepten Botanik Parkı bizim için vazgeçilmez oldu.Giriyoruz kumların,çamurların içine anne-kız kumdan kaleler,kurabiyeler,ekmekler vs bir çok şey yapıyoruz.Arada kumlara su katıp çamurcuklar yapıyoruz ve onları uzağa fırlatmak bize acayip keyif veriyor.

Geçenlerde akşam çok mutsuzdu "Anne dışarı çıkalım,hava alalım,kumdan parka gidelim." dedi.Bende ne kadar işten gelmiş ve yorgunluktan bir adım dahi atamayacak halde olsam da kıyamadım.Giyindik kuşandık yollara düştük.Sonra babası da yanımıza geldi.Girdik kumların içine.Bakmayın kıyafetine bu geçen hafta çekildi ama orası açık alan ,aşırı esiyordu ve Lina hastaydı o sebepten yani..



 Bu bölüm bilim üssü gibi her alet su dolunca bir başka aletle etkileşim haline geçiyor.



  Elleri kumlanıp ıslandığında bazen huylanıyor işte o zaman ellerini silkelemek için birbirine vuruyor bu seferde gözlerine kum kaçıyor.Saf çocuğum benim...




İnsanın yaradılışından mıdır bilinmez ama toprak ve su her zaman rahatlatıcı etkiye sahip.O yüzden sinirlenince toprağa basmak iyidir yada duş alınca rahatlarız buda onun gibi işte.İnsan burada çimlerde çıplak ayak yürüdüğünde yada kumlarla oyun oynadığında öyle rahatlıyor ki anlatamam.Bir anneye,çocuğunu akşam üzeri buraya getirdikten sonra düşen tek şey eve gidince duş aldırmak ve tumba yatak.




    Kumla oynamak tabi ki zevkli ama çamurla oynamak daha zevkli biraz ortalık batıyor ama olsun.




Bu resim çekilmeden 5 dk önce kumdan harika bir pasta yapmıştım ama çekene kadar bertaraf oldu.Olsun defalarca yaptık ama o sırada meşgul olduğum için çekemedim çünkü ellerimiz kum içindeydi ve  çok eğleniyorduk




Botanik Parkı sadece kumlu alandan mevcut değil bir çok yeşil bölge var.Bunun yanında işte bu bölümde uzun uzun kulelere tırmanıp kaydıraktan kayıyorsunuz. Lina biraz korktu ama ben koca kazıklığıma bakmayıp defalarca kaydım.




Parkın şırıl şırıl akan bir şelale bölümü var ama orası biz gittiğimizde hiç aktif değildi.Aynı zamanda normal çocuk parkı bölümü ve dinlenme alanları mevcut.Birde ördeklerin yüzdüğü bir göl bölümü var çok dinlendirici.Yakında buraya kafe yada çay bahçesi tarzında bir yerler açılacakmış.O zaman daha da güzel olacak buralar.Detayları belediyenin sitesinde de okuyabilirsiniz.


Yalnız hala tamamlanmamış bir asansör meselesi var ki benim gibi bebek arabası ile gelenleri çok zorluyor aynı zamanda tekerlekli sandalye kullanan vatandaşlar veya değnek kullananlar için çok zorlayıcı çünkü uzun  merdiveni çıkmak ve inmek durumunda kalıyorsunuz ki hem tehlikeli hem zor bir şey.




Birde merdiven korkulukları dikkatimi çekti.İki korkuluk arası çok açık ve Lina elimi bıraktığı an aşağıya bakmak istedi,rahatlıkla aradan geçebiliyordu ve düşmesi an meselesi bile değildi.

Demem o ki çocuğunuzla baş başa zaman geçirecek,onunla kirlenecek ,onunla mutlu olacak bir yer arıyorsanız ve Bakırköy civarında oturuyorsanız burası süper.Mutlaka gelin.

Unutmayın ki oyun çocuğun kendini en güzel ifade edebildiği ve en mutlu olduğu an,bunu daha mutlu hale getirmek adına,vay efendim " Elin leş gibi oldu!" "Kızım üzerin çamur oldu!" Aman eve götürünce haşıl sulara girsen anca paklanırsın'" yok efendim "Saçına başına kum kaçtı!" gibi söylemlere çocuklarımızı kısıtlamayın.

Hem park içinde tuvalet ve yıkama musluğu hem de evimizde suyumuz-sabunumuz var.Unutmayalım ki KİRLENMEK GÜZELDİR...Azıcık relax :)))