toyzzshop.com ganimetleri..Oyuncak tavsiyeleri -1-

Çocuğun pek tabi ki en önemli işi oyun oynamak kendini doğru ifade ettiği ve mutlu olduğu en önemli an.Lina ile oyun oynamak beni de çok mutlu ediyor ama zaman zaman tıkandığım etkinlik bulmak için yaratıcılığımın sekteye uğradığı zamanlar oluyor.İşte öyle zamanlarda en büyük kurtarıcım değişik oyuncaklar.

Genelde oynarken bir şey öğreneceği ve keyifli zaman geçireceği oyuncakları tercih ediyorum.Her zaman oyuncak seçiminde Lina'nın istekleri ön planda oluyor.Ayrıca ona oyuncakla kimlik empoze etmiyorum,arabası da var bebeği de ama bebekler hep bebek formunda barbielerden nefret ediyorum sadece hediye gelen bir kadın formunda bebek oyuncağı var o kadar.

Lina her zaman oyuncakları ile iyi vakit geçiren bir çocuk oldu -maaşallah- hiç bir zaman ona oyuncak alma konusunda pişmanlık yaşamadım.Çocuğum olmadan önce ne kadar aşırı oyuncak almayacağım desem de  ister istemez ev doldu taştı.Ben aldım,hediye geldi,eşim aldı vs.. ama zamanla buda şekilleniyor.Mesela çubuğa geçirdiği renkli halkalar pazarcılık oynarken sattığımız simitlere yada sebzelere dönüştü.Yine de çok oyuncak almamak lazım.Artık insanlar sorduklarında oyuncak almamaları gerektiğini güzel bir dille ifade ediyorum yada bu konuda seçici olduğumuzun altını çiziyorum.

Genelde oyuncaklarımızı Marmara Forumda'ki toyzz shop tan alıyoruz.Lina aynı zamanda orada vakit geçirmeyi çok seviyor.Herkes bizimle aynı imkana sahip değil,ya evine yakın değil yada gitmeye fırsatı olmuyor işte bu durumda imdada online alışveriş seçeneği giriyor.Bu arada ben ilk defa dayatma yaparak Lina'ya bisiklet alayım dedim ama istemedi.Toyzz shop taki görevli "Bayan genelde çocuklar ister anneleri almaz,ilk defa alayım diye yalvaran bir anne görüyorum." dedi.Ne yapalım bizim asi yay burcu illa ki kendi istediğini alacak.Aslında bu huyu hoşuma gitmiyor değil..

Neyse....

En son Lina'ya toyzz.shop tan mıknatıslı bir yazı tahtası aldım.Bu sefer online alışveriş yaptık.Üzerine yazı yazılması için bir kalemi var,aynı zamanda resim yapmaya yarayan bir çok şekli barındıran bunun yanında sayıları ve harfleri öğreten bir yazı tahtası.




Ben hiçbir zaman al kızım bunları öğren baskısı yapmadım,yapmamda.Çocuğun doğal akışı çerçevesinde öğrendiğine inanırım.Lina oyun oynarken hep ismini yazdırır.Bu vesile ile isminin harflerini öğrenmiş..




Şimdi bu keyifli oyuncağı sayesinde hem oynayarak öğreniyor hem de güzel vakit geçiriyoruz 3 gündür akşamları takmış durumda,bana Merve yazdırıp bakıyor sonra harfleri içinden bulmaya çalışıyor ama unutuyor..

İşte böyle dostlar bir daha ki ay bebek arabası alacağım o kesin Lina'nın bebeğinin arabası artık küçük geliyor da hanımefendi bebeğini rahat gezdiremiyor..