Densiz komşuya had bildirmece...Herkesin anneliği kendine....

Geçenlerde twitter'da paylaşmıştım sizlere de yazayım dedim.

Gündüz çat kapı evin zili çalmış.Komşum,benim daha taşınalı 3 ay bile olmayan evime,anneme bir merhaba deyip,direk dalmış.Oturmuş koltuğa bir güzel,elinde de çorbası "Ay ben sizin toruna çok üzülüyorum çok zayıf,ben torunuma bilmene çorbası yapıyorum içine bilmem nereden bilmem neler koyuyorum,löp löp yiyor maaşallah kilosu yerinde.Bakın size de getirdim yesin bak nasıl sevecek bla bla bla bla.........

Annem aradı kadının sesi çok fena,densiz komşumuz bir de üşenmemiş Lina'ya da demiş yemezsen seni kimse beğenmez  vs vs diye.

Hayatta her zaman gerçekçi oldum.Dedikodu asla yapmadım diyen insana da asla inanmam.İlla ki insan birileri hakkında konuşmuştur.Birilerinin anneliğini beğenmemiş,birilerinin başka bir şeyi gözüne batmıştır vs. ama bu o kişinin yüzüne karşı onu eleştirme,yaptıklarını yargılama hakkı verir mi sana..Kim neye göre iyi ya da kötü anne,ya da sen kimsin ki yargılıyorsun.

Özellikle anneler arasında kanayan bir yara bu,bazı kesim başarılarını çocukları üzerinden belirliyor.

Ay efendim benim ki 5 aylık emekledi,9 aylık yürüdü.
Benim kızım/oğlum 1 yaşında konuştu.
Ay sizin kız hala bezleniyor mu,biz 19 aylıkken attık.

Yok dişi,yok saçı hatta gözü-kaşı sonrasında okulu-notu,karnesi-çantası,ayakkabısı vs uzar gider..Ne olmuş yani,benim çocuğum seninkinden geç konuştuysa ya da başka bir şeyi seninkinden daha iyi yapıyorsa bu benim anneliğim için bir belirteç midir? Şimdi Lina hala kakasını bezine yapıyor diye ben kötü anne miyim? Ya da yaşıtlarından çok daha zayıf diye bu benim onu yedirmediğim anlamına mı gelir? Hatta ve hatta yaşıtlarından çok daha önce konuştu ve düzgün konuştu diye bu beni süpersonic bir anne mi yapar? Tabi ki HAYIR.

Yani .... yarışına gerek yok dostlar,hepimiz insanız ve mükemmellik sadece Allah'a (c.c.) mahsus.

Çocuğum olduğundan beri evhamlıyım ki aslında ilgiliyim diye öyle çok eleştirildim ki.Hep yuttum. sustum,görmemezlikten geldim.Ne oldu? Koca bir hiç.Bir insan sınırlarını bilemiyorsa,bildireceksin yoksa daha beter olup hadlerini aşıyorlar.

Büyüklerime karşıda hep çok saygılı olmaya çalıştım ama bu öyle çokta yaşlı bir anneanne değil 40 küsür yaşında.Dedim yetti ben bir cevabını vereyim,o düşünsün...



Neyse gelelim intikamıma:İnstagram'da görenler hatırlar geçenlerde bir kek yapmıştım.Evet evet,iyi tahmin ettiniz komşunun çorba ile gelen tabağını boş bırakmamak içindi.Tabağın içine organik olarak aldığım bir kaç yeşillik koydum,yanıma aldım kekimi çaldım kapılarını,ama nasıl heyecanlıyım.

Dink dong ve kapı açıldı.

Kadın bir durdu...

__Merhaba teyzeciğim ben şu zayıf kızın annesiyim.
_Aaaa tabi tabi hatırladım merhaba canım.Beğendi mi çorbayı minik?
__Yok teyzeciğim,o yemez öyle şeyle;ben yedim çok beğendim,elinize sağlık.Bizim kız genelde et,balık,sebze gibi şeyler yiyor,hamur işleri vs falan yemez.Sağlıklı besleniyor bir nevi.bu yüzden kiloya değil boya gidiyor.
_Ay ama yavrum,yani,hani ben şey için.....
__ Ahh teyzem sen tasalanma o alıyor vitaminini,gözüne daha da zayıf gelirse sen bana de,annem alınmış kızmış,ben üşenmem kurbanda paçasından bir delik açtırır şişirtirim.

Soğuk bir sessizlik....Kadın dumur tontoş torunu paçasında..

__Ahhaha ciddiye almayın canım şaka yaptım.

Öperim ellerinizden tekrar sağolun.

"Heee teyzeciğim unutmadan o yeşillikler organik,dedim ya benim kız hamur işi falan sevmez mis gibi tuzlar bunlardan yer soldurmadan yesin sizin torun.." dediğim gibi çıktım yukarı.

_Hiiii sağol kızım hadi annene selam.....


Ohhh sonrasında nasıl içimin yağları eridi.Sevgili teyzem mesajı almış ki artık bana selam vermiyor PEK MESUDUM....

Şimdi aranızda "Ne var,kadın üzülmüş getirmiş kötü mü yani?" diyenler olabilir ama olay o değil.Olay evime direk dalması,etrafı kolaçan etmesi,çocuğuma "Sen yemek yemiyor musun,çirkin olursun,seni kimse beğenmez." demesi,annem iştahsız dediğinde "İştahsız değildir siz işi bilememişsiniz ben bilmem kaç torun büyüttüm bu çorba ile bomba gibi oldular." demesi...Yani diyeceğim o dur ki ben pek iyi niyetli bulmadım..


NOT:Kekin tarifini isteyenler var biliyorum bir sonraki yazıda inşallah