Kavanoz Magnolia - Kavanoz Pasta süslemesi ve yapımı.Videolu anlatım.

Uğraşmayı,tasarlamayı sonrasında bakıp bakıp sevmeyi,seviyorum ben.Elimden geleni ile kızıma en güzelini yapmaya çalışıyor bunu yaparken kendi el emeğimi katmak istiyorum. Lina 30 Kasım 2010 doğumlu ilk yaş günü hariç 2. ve 3. yaş günü için tüm her şeyi kendimiz hazırladık.Eşim ve ben.Bunu yaparken çok mutlu oluyoruz.Evladımıza hoşlanacağı şeyler yapabilmek bir hobi bizim için.

Doğum günü için yaptıklarımıza gelince 

  • Sticker hazırlama 
  • Peçete ve çatal kaşık süsleme
  • Bardak süsleme
  • Kavanoz süsleme ve kavanoz pasta
  • Şeker hamuru kaplı pasta
  • Tülden pompom yapımı
  • Banner 
hazırlama gibi a'dan z'ye tüm detay bizim emeğimiz.Yaptığım pastayı instagram hesabımda paylaşmıştım.Yapımını yakın zamanda buraya ekleyeceğim ben bu sefer sizlere kavanoz pasta/kavanoz magnolia dan bahsetmek istiyorum.

Kavanoz içine koyduğum magnolia tarifi işte burada 

Kavanozun süslemesi için video





Fotoğraflara gelince 

Malzemeler dizildi


Ufak ufak tasarıma başladım.O zamana kadar kafamda nasıl yapacağıma dair bir taslak yoktu her şey o an şekillendi sadece gülleri ve cipsoları aynı zamanda içine badem kaplı çikolata koyduğum raket denilen malzemeleri aldım önüme.



Baktım yetişmeyecek sağ olsun her anlamda bana destek olan can yoldaşım,sevgilim,eşim yardıma koştu.Maaşallah elinden- anlatınca- her iş gelir.Bir tek yerinden çıkan prizi takamaz o kadar :)




Kavanozlar hazırlanınca geceden hazırlanıp dolapta dinlenen magnolia kavanozlara dolduruldu.Ben muzlu yaptım ve aralarına ahududu ekledim.Kuzucuk yanımdayken iş yapmak demek ya onu olaya dahil etmek ya da uzaklaşmasını sağlamak demek.E Lina gibi mutfak tezgahında büyümüş bir çocuğu olaya dahil etmemek imkansızdı ben de rondodaki son kırıntıları ona verdim oyalansın diye.25 adet kavanoz yapmak için bana bayağı bir zaman kazandırdı.




   25 adet az gibi geliyor ama zaman ve ciddi emek istiyor.



                         Ve işte bir kaç kere ile sonuç.Ben çok beğendim hatta bakıp bakıp sevdim umarım sizde beğenirsiniz.