Benim Güzel Pabuçlarım - Ailecek ilk tiyatro deneyimimiz.

   Çalışan anne olunca çocuklarımızla etkin vakit geçirmek daha elzem hale geliyor.Elimize kalan iki gün boyunca ne yapsak diye düşünüp duruyoruz.

   Ben de bir kaç haftadır hep yoğundum,hafta sonlarım davet edildiğim organizasyonlar ya da Sosyal Anneler olarak düzenlediğimiz organizasyonlarla dolunca ,Lina'ya vakit ayıramamak beni oldukça üzmeye başlamıştı.Her akşam evde oyunlar oynuyoruz,her akşam babası ve benimle özel zaman geçiriyor ama ben ailecek başka bir şey yapmak istiyordum.

  Lina okula başladığı zamandan bu yana birçok aktiviteye katıldı.Okulu belirli aralıklarla kukla gösterileri ve tiyatro gezileri ya da müze gezileri düzeliyor.Ama o eve gelip anlatırken hep "Birlikte gidelim mi anneciğim?" diye söylüyordu.

  Bende bu hafta sonu için tiyatro ayarlamaya karar verdim.Tiyatro çocukların gelişiminde çok önemli bir yere sahip.Tiyatroya giden bir çocuk konsantrasyon,dinleme,konuşma,beden dilini kullanarak kendini ifade edebilme,canlandırma yapabilme,soyut-somut dengesi,toplum içine uyum sağlama,algılama ,odaklanma gibi bir çok konuda kendini geliştirebiliyor.

  Biz de bize en yakın çocuk oyunu Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter sahnesinde diye pazar günü düştük yollara.Devlet tiyatrosu olduğu için fiyatı sadece 4 TL ..Lina ile ailecek ilk tiyatroya gidişimiz 23.02.2014 Saat : 11:00 .Lina oyun başlarken biraz şaşkındı çünkü birden sahnenin arka tarafından bir oyuncu yüksek sesle konuşarak sahneye doğru koştu sonra hep birlikte bir şarkı söyleyip Palyaço Kırmızı burunu sahneye çağırdık.



Oyunun adı :

"Benim Güzel Pabuçlarım"

   Merhaba küçük dostum,Ben Palyaço kırmızı burun! Doğduğum günden beri çalıştığım sirkin sahibi beni işimden kovdu! “Artık siz palyaçoların zamanı geçti” dedi bana! Şimdiki çocuklar elektronik heyecanlar arıyorlarmış. Uzay savaşları,lazer silahları, bombalar, füzeler… Oysa bunların hepsi sizler için çok zararlı . Beni kovduğu yetmezmiş gibi palyaço pabuçlarımı da aldı elimden! Şimdi benim kendime başka bir iş bulup, pabuçlarımı geri alacak parayı biriktirmem gerekiyor.Hadi elimden tut, benimle gel. Belki pabuçlarımı geri alabileceğim bir iş bulabilirim. Hem belki sen benimle gelirsen gösteririz herkese palyaçoların zamanının geçmediğini.Söz veriyorum beraber çok eğlenecek, çok ama çok güleceğiz.
 

 Oyun bu konu ile başlıyor.Palyaço Kırmızı Burun'un teknoloji karşısında verdiği savaşın anlatıldığı oyun  biz büyükler içinde büyük dersler barındırıyor.Kaybettiğimiz bir çok güzel şeyin kıymetini oyun sayesinde bir kez daha hatırlıyoruz.

Not:Devlet tiyatrolarındaki oyunlarda konuşmaların içinde şapşal ,defol git gibi kelimeler yer almazsa çok daha şık olacak..Naçizane tavsiyemdir.