Bloguma yorum bırakan adsız'a itafen vol 2

Geçenlerde bloğuma yazdığım şu yazıma "adsız" bir yorum aldım.Yorum aşağıda.Takdiri size bırakıyorum...

"Facebook tan takipcinizim aslinda blogum yok ama bende bir iki sey söylemek istiyorum. Öncelikle sizi AN LA MI YO RUM..... ANLAMIYORUM Evet dogru duydun anlamiyorum. Bende Anneyim ELhamdülillah. Ama senin gibi BASKICI KIZININ PSKOLOJiSiNi bozmaya ugrasan bir Anne degilim cok sükür. Simdi diyeceksin bu kadin beni anlamiyorum bilmem ne bilmem ne. Seni faceden twitterdan hatta instagramdan yazilarini gönderilerini falan hatta blogunuda takip ediyorum. Kizinin zavalli minigin üzerine o kadar cok gidiyorsunki ben dahi cildirmak üzereyim hatta bir defa kendi kendime dedim bu kadini izlemek istemiyorum cünkü artik benim pskolojim bozuluyor. Her cocugun dönemi vardir. Bir yasinda mamayi tergerler, iki yasinda soyunmaya baslarlar, üc yasinda falan diye gider bu. Ve senin kizinin sergilemis oldugu olaylarda cok normal. Bazi cocuk kakasini 4 yasinda söyler benim kizim 4 yasina girecek ve hala kakasini bezine yapiyor ama ben senin gibi kakasini bezine yapiyor diye kendimi parcalamiyorum uzmanalara bilmem o sosyal kadin bu sosyal kadin dolanmiyorum. Kendi haline biraktim bazi cocuk kaslarini kontrol etmeyi ögrendigi zaman söyler, senin gibi kaka yapsin diye lavmana basvurmaz. Üstelik sen neden cocuk tuvalet yapsin diye saatlarca klozette oturtup kabiz yapip lavmana basvuruyorsun. Ne kadar hemde ne kadar yanlis, bu cocugun zaten pskolojisini bitirmis. Bu zamana kadar hic bir sey yazmak istemedim belki gercekten cocugun sorunu var diye. Ama malesefki görüyorum ki sen cocugun hayatini alt üst etmissin. Ne den ve ne icin yapiyorsun bilmiyorum ama evet sen cocugunun iyiligini isteye bilirsin ama malesef kötülügü icin kendini parcaliyorsun. Bu cocugun yasamis oldugu olaylarin hepsini bende kendi cocugumda gördüm ama üzerine asla ve katta gitmedim hep kendi haline biraktim.
1: Birak cocuk tuvaletini istedigi zaman yapsin ne olacak ? 2: Birak cocuk kendi kendine uyumayi ögrenmesin birak sana sarilsinda uyusun ?3. Birak cocuk taksiye binmesin ne olacak? Cocugu bunun icin harab ettin zaten.4. Birak cocuk soyunsun istedigi gibi dursun üsüsün ne olacak ?5. Birak cocuk ne istersen yapsin ya yapsin nedir kizim senin sorunun ne? Sen iyimisin git bir uzmana görün cocuk degilde senin uzmana ihtiyacin var.6: Birak cocuk istedigi zaman yemek yesin ne olacak zafiyetmi gecirecek.
Birak ya cocugu birak cocuk cocuklugunu yasasin. Birde bunu dene. O Kokos kendini anne zanneden pskoloji uzmani zanneden sosyal zanneden Annelerden uzaklasta hayatin düzene girsin,... OH BEEEE yazmasaydim icimde kalirdi artik biktim senden ve senin bu takintilarindan. Birak cocugu özgürce yasasin. Sen sadece seyret ... Not: BANA ISTEDIGIN GIBI KIZABILIRSIN SINIRIN BOSALIR BELKI BU KONUDA SENI ANLARIM ISTE"

Sevgili adsız, öncelikle değerli vaktinizi harcayıp beni takip etmeyi bıraktığınız halde yine de bu kadar sıkı takip ettiğiniz için ve bu kadar uzun bir yorum yazdığın için çooook teşekkür etmek isterdim ama edemeyeceğim doğrusu sizin adınıza üzüldüm..Ne kadar bloğumda yorum denetleme olsa da- burası her türlü şeyin başıma gelebileceğini bildiğim ve bunu göze alarak yazdığım bir platform-son derece çirkin bir üslupla yazılmış yorumunuzu da yayınladım.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki gelen her eleştiriyi okuyup dikkate alabilecek kadar olgun bir insanım..Ama "Lafa bakarım laf mı diye,adama bakarım adam mı diye... Eğer siz de saygı çerçevesi ile yorum yapsaydınız "Belki haklılık payı vardır,bir düşüneyim." diyerek şapkamı önüme koyup düşünürdüm.Mesela: Bazı şeyleri çok kafanıza takıyorsunuz böyle yaparak kendinizi ve kızını da yıpratırsınız vs diye )

Ne kadar yapmak zorunda olmasam da size empatiden yoksun bir şekilde yaptığınız eleştirileriniz için yaklaşık bir hafta sonra sileceğim bir blog yazısı ile cevap vereyim dedim.


  1. Kızım alerjisi sebebi ile sürekli kabızlık yaşayan bir çocuk bunun yanından bu konu hakkında ciddi derecede sorunlar yaşıyoruz bu kadarını bile buraya yazmam doğru mu bilmediğimden daha uç sorunlarımızı yazmadım.Sizin asla gitmeyi tercih etmediğiniz uzmanlara danıştığımda bu sorun için beze değil de tuvalete yaparak daha rahat bir şekilde bu rahatsızlığını atlatabileceği belirtildiği için, bezden kurtulmasını istedim.Kaldı ki 4 yaşında bir çocuğun bile isteye -kızım gibi-herhangi bir travma yaşamadan da hala beze tuvaletini yapması en azından bir uzmana danışılmayı gerektiriyor.
  2. Çocuğumun her hareketinde uzmana koşan ya da her hareketimi kitaptan öğrenen bir anne de değilim.Ayrıca uzmanların varlığının özellikle işini ehli yapan uzmanların varlığının son derece gerekli olduğunu düşünüyorum.
  3. Kızım kendisine yer fıstığı alerji yaptığı için ilk kez lavman oldu ve bu hastanede yapıldı-doktorlar karar verdi.Sonrasında ciddi kalın barsak sorunu yaşadığı için doktor tavsiyesi ile asla kabız olmaması ve gerektiğinde lavman yapılması öğütlendi.Yani bu da sizin gereksiz gördüğünüz uzmanlar sayesinde salık verildi.
  4. Kızımla doğduğundan beri geç yatan bir çocuk oldu bunun dışında uyku sorunu yaşamadım,hatta zaman zaman ayağımda sallasam da çok uzun zamandan beri kendi kendine ve kendi odasında uyuyan bir çocuk.
  5. Kızımın araba fobisi birden bire çıkmış ve "taksiye binmiyorsa binmesin" diyebilecek kadar basite indirgenecek bir davranış problemi değil.Bir fobiydi..Ayrıca olaydaki kaygım neden taksiye binmediği değil neden bu kadar korku yaşadığıydı.Kendi haline bırakmak için önce taktik öğrenmek gerekiyordu.Bunu yaptık ve oluruna bıraktık.

Ve gelelim esas meseleye:

Sizin işiniz gücünüz yok mu kuzum başkalarının dertleri ile bu kadar dertlenip hırs yapıyorsunuz..Vah benim zavallı çocuğumun bozulan psikolojisi nasıl düzelecek diye kendinizi paralamış ve bu kadar doldurmuşsunuz..Sizin adınıza üzüldüm açıkçası..Sen çok rahat,boş,umursamaz bir anne olabilirsin ben de çocuğumu doğru yetiştirmek adına onun için didinen,araştıran ve onun iyi olması için uğraşan bir anneyim bana göre..Ya da tam tersi.

Benim geçmişte ne yaşadığım,şu an çocuğumun ne yaşadığı ya da yaşayacağından sana ne? Oturup her şeyimi takip etmişsin insan gibi adınla yorum yazıp-sana göre öyle olduğunu düşünüyorsan- yanlış yoldasın kardeş diyemez miydin? Bu tarz bir üslupla yazdığın için zerre kadar iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.




Nedir bu hemcinslerinize büyüttüğünüz kin? Nedir sizi hiç tanımadığınız bir insan için bu kadar hırslandıran? Nedir yani onun çevresi,arkadaşları için bile sizi bu kadar kötü konuşmaya iten? Nedir bir başka annenin çocuğu için kötü yaptığını,onun çocuğunu kötü etkilediğini şiddetle iddia etmenizdeki sebep?

Benim evimde misin arkadaşım,benim yaşadıklarımı yaşadın mı? Velev ki dediğin gibiyim, çok takıntılıyım,çocuğuma çok baskı yapıyorum ,onu olumsuz etkiliyorum.Velev ki öyle..... Hiç düşündün mü acaba bu kadın neden böyledir diye? Neden benim yerime kendini koyup anlamaya çalışmadın da beni kötü anne ilan ettin? Ki görüştüğüm uzmanlara göre de gayet sağlıklı,sabırlı ve çocuğu için en iyisini yapmak için elinden geleni yapmaya çalışan bir anne olarak görülüyorum.

Kaygı düzeyim biraz yüksek olabilir,belki geçmişimden, belki annemden, belki babamdan,aldım bu huyumu neden bu kadar kinle eleştiriyorsun beni? Neden kuzum işçin en iyisini yapmaya çalıştığımı düşünemiyorsun? Bazı durumlar için üzülmem,kaygılanmam neden sana "Offf ne sorunlu kadın dedirtiyor ?" mesela ..Neden bak sorguluyor,anlamaya çalışıyor,araştırıyor demiyorsun?

O,ona kötülük yaptığımı iddia ettiğin bebe için hayatımı bir kenara bıraktığımı hem de öyle lafta değil fiili anlamda ona sahip olabilmek için hayati riskler aldığımı biliyor musun ,onun saçının bir teli için dünyaları yakabileceğimi bilip bilmeden SEN KİMSİN arkadaşım, KİMSİN DE benim çocuğuma kötü annelik yaptığımı ima ediyorsun?

Azıcık milleti deli gibi takip etmeyi bırak da nasıl daha hırssız bir insan olurum onu düşün sana göre yanlış davranıyor olmak demek karşındaki kişiyi umursuzca eleştirebileceğin anlamına gelmez!!

Ayrıca bu yaptığın kınamaya girer eğer birazcık Allah inancın varsa seni şu hadis ile baş başa bırakıyorum. 


"Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz." (Tirmizi:Kıyamet/53)