Dogum gunu icin pecetelik yapımı

Çocuklarımızın doğum günleri bizler için en özel günlerden.Onların doğum gününü en güzel şekilde yapmak,elimizden geldiğince renk katmak bizleri çok mutlu ediyor.Ne kadar ilk yaş doğum günü çocuktan ziyade kendimiz için yaptığımız bir organizasyon olsa da ileride o güne ait resimleri gördüklerinde kesinlikle mutlu olacaklardır.




Ben kızımın doğum günü için bir çok şeyi kendim hazırlıyorum daha önce gerek yorum,gerek mail gerekse mesaj yolu ile bir çok kez soruldu bazı süslemeleri nasıl yaptığım..Bu yazımda elimden geldiği kadar sade bir şekilde sizlere "Doğum Günü İçin Peçetelik ve Stciker yapmayı tarif edeceğim.




Öncelikle çocuğunuzun doğum günü için bir konsept belirliyorsunuz.Bizim bu seneki temamız gül oldu.Netten free temalardan bir tane buldum ve onu hepinizin kolaylıkla kullanabileceği PhotoScape ile düzenledim.Fireworks ya da Photoshop da kullanıyorum ama PhotoScape başlangıç için basit düzenlemeler yaparken sizlere yardımcı olacaktır.

Öncelikle güvenli bir siteden PhotoScape indiriyoruz.



Programı açıp "düzenleyici" ye tıklıyoruz.Karşımıza bu ekran geliyor


Açılan pencereye seçtiğimiz tema için kullanacağımız görseli sürükleyip bırakıyoruz.Görsel ekrana geldiyse ilk işlem tamamdır.




Görselin bazı yazılar ya da resimler varsa ve siz onları kaldırmak istiyorsanız şu işlemleri yapıyoruz.

Araçlar sekmesine tıklayıp oradan boya fırçasını seçiyoruz.Silmek istediğiniz zeminin rengine ve boyutuna göre fırçanın rengini ve boyutunu ayarlıyoruz.Ben görselin ortasındaki şekilleri böyle sildim .




Diyelim ki sizin görselinizin ortasında "deneme" yazıyor olsun,işte o kısmı boyama fırçası ile alt zemine uygun renk ve fırça boyutu seçerek boyarsak zemin yazıdan kurtulmuş oluyor .






Zemini temizleyince resme yazı eklemek için nesne kısmı seçiyoruz.Oradan "T" yazan sekmeye tıklıyoruz. Buraya yazmak istediğimiz metni yazıyoruz ve yazı stili,renk düzelmesi,punto ayarı gibi şeyleri düzenledikten sonra görselimiz içindeki yazı da tamamlanmış oluyor.



Artık yazmak istediğimiz metin görselimizin içinde..Renk ve yer ayarı yapmak dikey yatay ya da yamuk koymak tamamen bizim zevkimize kalmış.Yazıyı ortasında geldiğimiz zaman çıkan kürsörü oynatarak konumlandırabiliriz.Bunun yanından üzerinde beliren yuvarlak ok ile yazıyı döndürebiliriz.



İşte oldu.Yazmak istediğimiz metin görselimizin içinde. 


             Şimdi bu görseli kaydedip bir excel belgesi açıyoruz.





Açtığımız excel belgesinde kenarlıklar sekmesini tıklıyoruz ve peçeteliğimizi yapmak istediğimiz boyutta bir kutucuk çiziyoruz.



Yukarıdaki işlemi yapınca böyle bir şey elde etmiş oluyoruz.




Şimdi hazırladığımız bu kutunun içinde az önce hazırladığımız görselimizi ekleyeceğiz.Bunun için "ekle" butonuna tıklıyoruz ve görseli  bilgisayarımızdan excel belgesine ekliyoruz.




Görseli eklemek istediğimizde bu ekran çıkıyor ve görseli ekliyoruz.




Görsel excel belgemize gelmiş vaziyette şimdi görsel üzerinde beliren kürsörler yardımı ile görselimizi peçetelik ölçüsünde ayarladığımız şeridimizin ortasına yerleştiriyoruz.




Düzenleme ile son şeklini almış oldu.





Birden çok peçetelik yapacağımız için önce yaptığımız kısmı seçip kopyalıyoruz sonra da yapıştıra basarak, bir alt kısma yapıştırıyoruz.



Çoğaltma işlemi bir sayfa için tamamlandı.

Şimdi görselimizi baskıya almak için bir kaç ayar yapalım.




Benim hazırladığım 64 piksel genişlikteki görsel dikey olarak sayfaya sığmadığı için sayfa yapısını yatay konuma getiriyorum.Siz de "görünüm" kısmından sayfa ön izleme yaparak yaptığınız görselin sayfa dışına çıkıp çıkmadığına bakabilirsiniz.

Tüm ayarları yaptıktan sonra görselimiz baskıya hazır.Ben ilk resimde görüldüğü gibi pembe ince karton kağıda baskı aldım bunun için A4 boyutunda olanları kullandım.





Daha sonra kenarlarından kestim ve ortasında yazı olan bir dikdörtgen elde ettim.Slikon tabancası ile katladığım peçetemi peçeteliğin arka yüzüne silikonladım.Sonrasında çatal ve kaşığımı silikonladım ,en sonunda dikdörtgen kısmın iki ucunu birbirinin üzerine gelecek şekilde slikonladım ve peçeteliğim kullanıma hazır hale geldi..