İyi kalpli bir kız çocuğu


İyi çocuk



Küçük dayısı yani Lina'nın söylemesi ile şeşe'si ona doğduğundan beri "İyi kalpli bir kız çocuğu ol olur mu? " der .Nedendir bilinmez ama severken bile iyi kalpli kız çocuğu falan diye arada geçirir o cümleyi.

Artık kırk kere bir şey söylenince oluyor derler ondan mı yoksa başka bir şeyden mi bilmem; bazen benim aklıma gelmeyen şeyleri bile düşünmesi öyle hoşuma gidiyor ki.


*****************************


Geçen akşam birlikte lahmacun aldık eve dönüyoruz.Mahalledeki kasap kedileri bir an ayağıma dolandı.

__Anneciğim kedi ile de paylaşalım mı? Çok acıkmış baksana.
_Tamam kızım paylaşalım.
 Eline bir miktar lahmacun alır kediye verir.Kedi onun elinden lahmacunu korkutarak alır.
__Biliyorum küçük kedi çok aç olduğun için böyle davrandın!



*****************************


Dün gece okul gereçlerimizi ayarladık.Sonra Lina bana sarıldı."Şükürler olsun değil mi ? Her istediğimizi alabildik.Alamayan çocuklar var." diyecektim ki ,daha şükürler olsun der demez göbeğime sarılıp "Evet şükürler olsun Allah bize bu bebeği gönderdi." dedi.

Hiç bunun için bu kadar mutlu olduğunu bilmiyordum.



*****************************



Geçen hafta beni feci halde ısıran sineği evin içinde bulmak için kendime söz verdim.Tam Lina tuvaletteyken banyoda yakaladım ve bir hamle ile duvara yapıştırdım.Tahmin edersiniz ki cılkı çıktı. Lina ne dese beğenirsiniz " Anne o bizim misafirimiz,neden yaptın bunu?"..



*****************************


Ben Sirkeci meydanda ayağı çıplak gezen çocukların fotoğrafını çekmiştim.O da telefonumda bakarken bunları gördü.Neden bu halde olduklarını sordu ben de makul bir üslupla anlattım.Gece yatarken "Kapının koluna giderken götürmen gereken bir poşet koydum anne bunu unutma." dedi.Sabah bir baktık yeni aldığımız açık ayakkabılarını koymuş poşete.Çocuklardan birine götüreyim diye.


*****************************

Bazen insan düşünmeden edemiyor.İyilik güzel bir şey ama incinir mi, kırılır mı diye.Kendini kötülüklere karşı nasıl korur diye.

E tabi bizim bu iyilik meleği bazen bana ve babasına car car konuşan bir cadıya da dönüşmüyor değil :))))

iyi çocuklar yetiştirmek