Ekşili Köfte tarifi

Kış aylarının gelmesi ile çorba yine menülerimizde yer almaya başladı. Ben yaz kış çorba içenlerdenim. Soğuk çorba, sıcak çorba her türlüsünü severim ama ekşili çorbalar daha bir favorim oldu hamileyken.

Ekşili köfte çok sevdiğim bir çorba çeşidi bu sebepten sizlerle paylaşmak istedim. İçinde hem et hem yoğurt barındırması açısından son derece faydalı bu çorbayı çocuklarınız için de rahatlıkla menülerinize ekleyebilirsiniz.




Malzemeler.

Köftesi için

400 gr dana kıyma
1 yumurta
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı prinç
Karabiber
Tuz
Bir minik kuru soğan

Ek malzemeler

2 orta boy patates
1 havuç

Terbiyesi için:

Bir orta boy kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu

Yapılışı:

Köfte için olan malzemelerin tümünü karıştırın ve minik yuvarlak köfteler yapın. Yaptığınız köfteleri bir miktar una serin ve unla dışını kaplayın.

Bir tarafta havuçları minik minik kesip haşlayın.

Bir başka tarafta orta boy tencereye bir miktar su koyun ve kaynamasını bekleyin. Kaynayınca havucunuzu, küp küp kestiğiniz patatesinizi ve unla kapladığınız köftelerinizi yavaş yavaş suya atın.

Başka bir tarafta terbiye için olan malzemeleri çırpın. Kaynayan çorba suyunuzdan bir miktar alıp azar azar terbiye karışımına dökün. Burada püf nokta, sıcak suyu azar azar döküp terbiyenin kesilmesini engellemek.

Yaptığınız terbiyeyi kaynayan çorbanıza atın ve köfteler pişene kadar karıştırın. Pişince üzerine nane yakıp servis yapabilirsiniz.

Not: Yumurtayı terbiyeye de koyabilirsiniz ama ben yumurtayı köfteye koymayı tercih ettim ki köfte daha rahat yoğuruluyor.




Ekşili Köfte tarifi