Bebeğinize Yatak Seçerken Bunlara Dikkat Edin!

Bebekler için uykunun ne kadar önemli olduğunu bütün anne ve babalar bilir. Özellikle ilk aylarında bebekler, günlerinin çoğunu uyuyarak geçirirlerEn az beslenme kadar uyku konusu da onların sağlıklı gelişimleri için çok önemli. Yanlış bir tercih yaptığınızda, hassas cilde ve yumuşak omurgaya sahip olan bebeklerin sağlık problemleri ortaya çıkmaya başlar. 

Her konuda hassas davranmamız gereken bebekler için birbirinden farklı yatak seçenekleri var. Peki, bunlardan hangisini tercih edeceğiz?


Yatak seçerken, ezbere bilgilerle hareket edemeyiz. Her bebek için aynı yatakları kullanmak doğru değil. İlk altı ve sonraki altı ayda, yatakların sertlikleri aynı olmamalıdır. İlk altı aydan sonra bebeklerin daha rahat hareket etmeleri için, büyüyebilen yataklar tercih edilebilir. Bebek büyüdükçe, kullandığınız yatak küçük gelecektir. Yatağın yan yüzeylerinde, bebeğinizin düşmesini engellemek için korkuluklar olabilir.
Seçeceğiniz yatağın malzemesine de dikkat etmelisiniz. Özel olarak tasarlanan yataklardan bazıları, vücudun hava almasını sağlıyor. Aynı zamanda bu yataklar, omurgayı da destekliyor. Eskiden sıkça kullanılan pamuk yatakların yeterince sağlıklı olmadığı anlaşıldı. Bu yüzden daha ergonomik olan visco yataklar üretildi. Son zamanlarda visco yataklarla birlikte lateks yataklar da çok tercih ediliyor. Bebeğinizin omurgası için visco ve lateks yatakları tercih edebilirsiniz.

Yatsan’daki bebek yatakları seçenekleri arasında visco ve lateks modelleri var. Bunun yanında yaylı yatak modelleri de yer alıyor. Belki çok fazla seçenek bulamasanız da, Yatsan’ın yataklarının çok iyi olduğunu biliyorum. Sağlık ve rahatlık açısından en rahat yatakları buradan bulabilirsiniz. Piyasada satılan bebek yataklarının tuzağına düşmeden, detaylı bir araştırma yaparak bebeğiniz için yatak satın alabilirsiniz.


Yatakların malzemelerinde kanserojen maddeler bulunabiliyor. Bebeklerin yatak kenarlarını ısırma ihtimallerine karşı bu yüzden kullanılan malzeme hayati boyutta. Yatsan gibi markalar, malzeme konusunda çok titiz davranıyorlar. Sadece yumuşak ve rahat diye bebeğinizin sağlığını riske atmanıza hiç gerek yok. Bilmeniz gerekiyor ki yatağın yumuşak olması da zararlı. Seçeceğiniz yatak ne çok yumuşak, ne de çok sert olmalıdır. Üstelik bebek biraz büyüyüp daha çok hareket etmeye başladığındaoluşabilecek tehlikelere karşı yatağın dayanıklı da olması gerekiyor. Sizlere, bebeğinizle mutlu ve sağlıklı bir gelecek diliyorum.