Hamilelikte gaz sıkıntısı..

Hamilelikte Gazlanma 


21.Ağustos.2010 Miniğim babanla Yalova’ya ziyarete gidelim dedik ama ben yolda neredeyse ölecektim .Karnımda bir sancı,bir kıyamet,dön dolaş feribotun içinde ayy ayy HALİME BİR ÇARE DOSTLARRRR .Bir insanın gaz sanıcısı yüzünden  bu kadar fena hallere düşeceğini söyleseler sanırım inanmazdım.Miniğim, sende içeride hop oturup hop kalktın.Sanırım içerde sana da yer kalmadı şişkinlikten.


Bu nahoş durumumdan sonra biraz araştırdım ve şu bilgilere ulaştım.


Peki gaz sıkıntısı neden oluyor ?


   Hamilelikte hormonlar sebebi ile sindirim borusu gevşiyor ve sindirim sistemi yavaşladığından gaz birikmesi artıyor.
   Bunun yanı sıra yavaşlayan sindirim sistemimiz yüzünden gaz yapan yiyecekleri tüketirken de dikkat etmek gerekiyor.
   Sütte normal zamanlarda olduğu gibi gaz yapan bir içecek olduğu için hamilelikte de uyku öncesi değilde,vücudun daha hareketli olduğu ve gazı daha rahat atabileceği bir dönemde tüketilmesi öneriliyor..
  Ayrıca liften zengin gıdalarda hamilelik döneminde gaz sıkıntısını arttırabilir.(portakal,mandalina,yulaf,bazı baklagiller vb...)
  Asitli içeceklerin tüketilmemesi gerektiğini saymıyorum bile..
  
Tabi ki hamileyim diye hareket etmemek,yastık hanım gibi yatmakta gaz probleminin artmasına sebep olur.Olası bir doktor önerisi yoksa hafif yürüyüşler gaz atmakta en önemli silahlardan biri.

    Baktınız hiçbir şekilde durum düzelmiyor doktorunuzu kesinlikle bilgilendirin maazallah hamilelikte en ufak şeye dikkat etmek ve ufak şeyleri büyütmemeyi bir arada öğrenmek geren zamanlar vardır aman diyeyim.



Hamilelikte gazlanma