Pelit Çikolata Müzesi ve Pasta Fabrikası

İki hafta önce küçük ağabeyim siz Pelit'in çikolata müzesine gittiniz mi dedi? Biz de "Öyle bir yer mi var?" dedik. Gerçekten de öyle bir yerin varlığından haberimiz yoktu. Ben hemen internetten bakıp Lina' ya gösterdim.Tabi benim bile bayıldığım resimleri görünce o da gitmek için heveslendi.

Sosyal medyadan takip edenler bilir bayram tatiline girmeden önce başımıza ufak bir kaza gelmişti. Bu sebepten bayramda İstanbul dışına çıkmayacaktık. Boş günlerimizi değerlendirmek için bir plan yaptık ve bunlardan birisi de Pelit Çikolata Müzesi' ni gezmekti. İyi ki gitmişiz dedik.

İçeri girer girmez bizi tüm samimiyeti ile karşılayan Ayşegül Tan hanım, gezi boyunca bize eşlik etti. Mekanın her noktası hakkında bize bilgiler verdi. Mekana girdiğiniz an önce pastane ve restaurant bölümü sizi karşılıyor. Oradan asansör ile Çikolata müzesinde daha sonra da pasta müzesine geçiyorsunuz.

Not: Mekanı ailecek gezdik ve herhangi bir ücret ödemedik. İlgi ve alakalarından çok memnun kaldık ve bu sebepten bloğumda paylaştım. Herhangi bir reklam söz konusu değildir. Siz de hafta içi 13:00 - 16:30 saatlerinde, hafta sonu 11:00 - 15:30 saatlerinde ziyaret edebilirsiniz. Toplu firma veya okul ziyaretlerinde kişi başı 25 TL. Sanırım bir çok çocuk için bir çok görevliye yer veriyorlar. Çünkü müzedeki ürünlere dokunmak yasak. Özellikle çikolata müzesinde her yer çikolata olduğu için dokunulmuyor zaten.


Bu geziyi fotoğraflar eşliğinde anlatmak daha zevkli olacak.




Girişte bizi bu güzel avize karşıladı.


Gelen misafirlere çikolata çeşmesinden çikolata ikram ediyorlar.


Bu da çikolata şelalesi, bu gördüğünüz alanda her şey blok çikolatadan yapılmış. Her yer mis gibi kakao kokuyor. Oda belirli bir ısıda tutuluyor ama üşümüyorsunuz.




Bu ev komple çikolatadan. Lina bir ara yanlışlıkla elini değdi resmen eline çikolata bulaştı.


Burada "Nuh'un Gemisi" konsepti çanlandırılmış.Yine tüm her şey çikolata. Bir ara Lina inanmadı hepsinin çikolata olduğuna Ayşegül Hanım "Al bak hepsi çikolata." diyerek bir tane hayvancığı kırdı,içini gösterdi.Bizim ki şok.Sonra ona bir çikolata hediye ettiler.









Burada Sultanahmet meydanı birebir yapılmış. Tüm malzeme çikolata. Yerebatan Sarnıcı bile yerin altında olacak şekilde tasarlanmış.






Bu kakao ağacı.Bu ağaç da çikolatadan yapılmış.Aşağıdaki resim kakao çekirdekleri.


Aşağıda gördüğünüz bu resimde likör içinde kakao bitkisi saklanıyor.Orjinal hali bu.


Çikolata Müzesinden sonra pasta fabrikasına geçtik. Burada tüm ürünler satılanların birebir kopyası yalnız maket. Gezinin her aşamasında Ayşegül hanım yanımızda ve bizi bilgilendiriyor.


Bu kuklalar hareketli ve şarkı söylüyorlar.



Aşağıdaki resimde Şirine'nin arkasında pasta yapılan atölyenin bir kısmı gözüküyor. Eskiden oranın da resmini çekebiliyormuşuz ama şimdi yasak. Ustaların eldiven kullanılmamasından tutunda bir çok şey konu olmuş. Bu sebepten fotoğraf yasak. Siz istediğiniz kadar atölyeyi seyredebiliyorsunuz. Pastayı resmen oyun hamuru gibi kıvama sokup iki dakika içinde kaplıyorlar.

Pelit'de üst düzey bir temizlik sistemi var.Bir kere yerde bir damla kırıntı göremedim.Her usta işini yaparken anında temizleyen bir personel var. Personelin elleri ve kıyafetleri mola giriş çıkışlarında bile özel bir makine ile denetleniyor.Cidden içerisi pırıl pırıl.


 Çocuklara hatıra olsun diye bir çok alan ayarlamışlar.Burası Pamuk Prenses ile resim çektirebileceğiniz bir alan.








Buradaki tüm ürünlerde çikolatadan yapılmış.




Çocukların resim çektirmesi için yaptıkları alana 3 boyutlu tablolar ve 3 boyutlu arka fon ayarlamışlar. Fotoğraf çekince sanki inek sağıyor, uçurumdan düşüyor ya da köpek balığı ile boğuşuyor gibi duruyorsunuz.


Tesiste bir de minik hayvanat bahçesi var.Ayrıca çocukların binmesi için de bir minik at.














Bu güzel çikolata müzesi ve pasta fabrikası İstanbul Esenyurt'da .Pelit'in tüm pastaları buradan çıkıyor.Yolunuz düşerse ya da tatlı bir aile gezisi yapmak isterseniz tavsiye ederim.

Pelit Çikolata Müzesi