Bingil Hamur tarifi ( Zip zip hamur)

    İlk yayın 26.03.2013

Çeşitli kitaplardan okuduğum kadarıyla kız çocuklarının babaları ile vakit geçirmeleri kişisel gelişimleri açısından çok önem taşıyormuş.Aynı zamanda aile ile birlikte oyun oynamanın önemi  konusunda da aynı şeylerden bahsediliyor.

  Kış mevsiminde çalıştığım için yaptığımız hep alışveriş merkezlerine gitmek,oyun alanlarına uğramak vs  vs.Ama bunlar Lina'yı ne kadar mutlu etse de beni etmiyordu.Onunla daha güzel vakit geçirmek istiyordum.Hatta hafta içi babası işten çok geç geldiği için dışarıda hep birlikte yapacağımız bir etkinlik olsun diye araştırmaya koyulmuştum.Twitter'da internet annelerine (@internetannesi) sormak aklıma geldi.Sağolsun onlarda atölye5'i tavsiye ettiler.Sizde internet annelerini hem face sayfalarından hemde Twitter'dan takip edin .Birçok şey öğreneceğiniz gibi bir çok etkinliğe de katılma fırsatı bulacaksınız.

   Önce üşendim ama sonra "Kalk Merve!" dedim. Kırkyılın başı niyetlendim sabah 11'de trafikte olmaz hemen gideriz diye düşündüm..E malum biz Bakırköy'deyiz onlar Bağdat caddesinde.

Atölye5 ile tanışmamız işte böyle oldu.Onlar kendilerini "Küçükler ve Büyükler için 'Fikir üretim' Atölyesi." olarak tanımlıyorlar.Hafta içi ve hafta sonu etkinlikleri var sitelerinde her ay "Aylık Program" başlığı altında paylaşıyorlar.Atölyelerini de böyle tanımlıyorlar.

"Atölyeler;türlü oyunlar, aktiviteler, eğlence, şov ve deneyler aracılığıyla geri dönüşüm, sanat, bilim, teknoloji ve insan algısı konularını birleştirerek öğrenme, dönüştürme, yaratma, anlamlandırma ve yeni fikir üretme esasına dayanıyor."

  Bizde bu hafta sonu pazar günü 24 Mart 2013  "Bıngıl Hamur" etkinliğindeydik. Ailecek geldik ve çok eğlendik.Bal yanağım zaten uyumlu bir çocuk,oyun oynamayı ve oyun kurmayı becerebilen bir çocukta aynı zamanda.Bu etkinlik benim için ekip olarak oynama,aynı anda bir şeyler yapma,hep birlikte bekleme,hep birlikte tekrar başlama gibi bazı önemli olguları anlaması ve uyum sağlaması açısından çok önemliydi.Ne şükür ki Lina'da hiç sorun çıkarmadı.Sadece hamur etkinliği bitince oyun odasında biraz daha kalmak istedi o kadar.

İşte Bıngıl Hamur etkinliğimiz.Aynı zaman da zıp zıp hamur da deniliyor 



Güncelleme 20.11.2014

Bir su bardağı ılık suya birkaç damla gıda boyası
250 gr beyaz tutkal 

Önce tutkal ile boya kattığınız suyu homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.

Daha sonra bir su bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı boraks koyup karışıtırın.
Borakslı suyu yaptığınız tutkallı renkli sulu karışıma katın.
Yavaşça jelleştiğini hissedeceksiniz.

Keyfili oynamalar.


Not:Püf noktası renki su ile tutkalı önce karıştırıp sonra borakslı suyu eklemek. Hepsini aynı anda eklerseniz formül tutmuyor.

Zıp Zıp hamur