HT Hayat Hamilelik Gunlugu 20. Hafta

Bu hafta kolay geçen bir haftaydı. Artık bebeğimin hareketlerini dışarıdan seyretmek mümkün. İçimde kıpırdaması onunla yaşadığımız aşkı depreştiriyor. Sanki varlığını belli ettikçe ona daha çok bağlanıyoruz. Lina bile artık “Anne kardeşimle uyuyacağım.” diyerek karnıma sarılıyor ve öyle uyuyoruz. Bazı zamanlarda minik erkek daha hareketli oluyor ve sanki bize tepki veriyor. Mesela aç olmamdan hoşlanmıyor ve sürekli tekmeliyor ya da unutup bacak bacak üstüne atınca kızıyor.

Biz ona daha çok bağlanırken o da cinsiyetinin tohumlarını atmaya devam ediyor. Minik erkeğin testisleri artık olması gereken yerde ve kendini geleceğe hazırlıyor. Bebeğiniz kız ise rahmi ve yumurtalıkları oluşmakta ve yumurtalıklarında milyonlarca yumurta rezervi ile büyümeye devam etmekte. Yani bu hafta kızlar daha kız, erkekler daha erkek.



Geçen hafta sizlere geniş bir şekilde vajinal mantardan bahsedeceğimi yazmıştım. Bu hastalığa geniş yer vereceğim çünkü; ilk hamileliğimde kullanmak zorunda kaldığım bir ilacın yan etkisi olarak baş gösteren bu rahatsızlık sonucu yaşadığım sıkıntıları başkalarının da yaşamasını istemem. Çocuğum bazı enfeksiyonlar sebebi ile erken doğdu. Doktorum sık sık tekrar eden bu mantar olayının vücudumun bağışıklığının son derece düşmesi ve ilacın yan etkisine bağladı. Hijyen konusunda çok dikkat etsem de uzun süre bu hastalıkla boğuştum. Gelelim bu vajinal mantarmeselesine:

Vajinal Mantar



Birçok kaynakta belirtildiği gibi, kadının vajinasında bulunan floranın çeşitli sebepler ile çoğalarak aktif hale gelmesi sonucu oluşan olaya denilmekte.

Hamilelikte vajinal mantar:.........



Hamilelik günlüğü yazılarım için ve yazının devamını okumak için buraya tık tık 

Hamilelik Günlüğü