Kadayıflı Muhallebi

Sütlü tatlılar her zaman en sevdiklerim olmuştur bu yüzden sütlü tatlıları yaparken ayrı bir mutlu olurum.Bir çok kez yediğim bu tatlının yapılışını bir de ben deneyeyim dedim ve kayınvalidemden tarifini aldım.Birazcık değiştirdim ve işte benim kadayıflı muhallebi tarifim.



kadayıflı muhallebi


Malzemeler :



Kadayıfı için

100 gr kadayıf
100 gr fındık içi (1 çay bardağı)
100 gr tereyağ  ( 3 yemek kaşığı dolusu.
100 gr toz şeker (1 çay bardağı)


Muhallebisi için

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak az un
Şekerli vanilin
1 adet kaymak tadında krem şanti

kadayıflı muhallebi

Yapılışı:

Öncelikle kadayıfı bir kapa alıp,elinizle ufalayın.Daha sonra tavada erittiğiniz tereyağın içine kadayıfı katın ve fotoğrafta gördüğünüz rengi alıncaya kadar kavurun.Başından ayrılmayın ki bir anda kararasın.Ocaktan almaya yakın içine toz şekeri katın.Asla şeker ile uzun süre kavurmayın bu sefer şeker sadece erisin ama karamelize olmasın.İçine öğütülmüş fındık içini de koyup bir kenarda beklemeye alın.

Diğer tarafta krem şanti hariç muhallebi için olan tüm malzemeyi tencereye alın ve pişirin.Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın,ılınınca içine toz krem şantiyi katın ve çırpın.

Servis yaparken istediğiniz bir kaba önce kadayıflı karışımından sonra muhallebi,en üste tekrar kadayıflı karışımdan gelecek şekilde koyun ve afiyetle yiyin.

Not: Krem şanti muhallebiye toz olarak katılacak ayrıca süt ile ya da su ile yapıp katmayacaksınız.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi,muhallebili kadayıf tatlısı