Jöleli Muhallebi

Bu akşam çok sevgili arkadaşlarım gelecek  Gamze,Tüten,Öznur.Sağ olsunlar hamileyim diye bin kere tembih ettiler sakın bir şey yapma pizza söyleriz diye.

Ama benim içime sinmedi şöyle yaza uygun bir tatlı yapayım dedim.Buz gibi jölenin altına mis gibi muhallebi.



Jöleli Muhallebi


Malzemeler:

Jölesi için :

1 paket çilekci jöle
1 paket ahududu ya da çilek

Muhallebisi için:

Yarım paket margarin
1 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 litre süt
2 bardak toz şeker

Yapılışı:

İlk olarak jöleyi paketinde yazan şekilde yapın.Yani 2,5 bardak kaynamış suda jöle tozunu eritin.Sonra mini silikon kapların yarısına jöleyi koyun ve içine arzuya göre tercih ettiğiniz meyveleri yerleştirin.Bu şekilde,hazırladığınız tüm jöleyi kaplara koyun,jölelerin dolapta donması için buzdolabına kaldırın.

Tencereyi ocağa alın ve yarım paket margarini eritin.Margarin eridiği zaman ocağı kapatın ve unu margarine katın-burası önemli- unu margarine kattığınızda ocağın altı kapalı olsun.Un ile margarini karıştırın.Karıştırırken çırpma teli kullanırsanız topak olmaz.Daha sonra ocağın altını açıp sütü,vanilyayı,şekeri ilave edin ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca altını kısmayı unutmayın.

Muhallebi pişince soğuması için dolaba kaldırın.Dolapta soğuyan muhallebiyi mikser yardımı ile çırpın.Sonra donan jölenin bulunduğu silikon kaplarına muhallebiyi ekleyin ve buzdolabında bir gece bekletin.

Not:Bu mini jöleli tatlıyı yaparken silikon kap kullanmanız önemli çünkü ters çevirirken silikona yapışmıyor ve kalıptan rahat ayrılıyor.Ayrıca üzerinde zaten tatlı bir jöle var çok tatlı olmasın derseniz muhallebideki şekeri yarıya düşürebilirsiniz.


Afiyet olsun.




jöleli muhallebi