Annen de suçlu kızım,herkes suçlu.....Farkındalık için bir saat karanlık.

İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm abdest alan bir adam görmştü: "İsraf etme! İsraf etme!" buyurdular."
Abdullah İbnu Amr radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm, abdest almakta olan Sa'd'a uğramıştı: "Bu israf da ne?" buyurdular. Sa'd: "Abdestte dahi israf olur mu?" dedi. Aleyhissalâtu vesselâm: "Evet! cevabını verdi, akan bir nehir üzerinde olsan bile!"


   


 Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın (WWF) iklim değişikliğinde farkındalık oluşturmak için her yıl mart ayının son cumartesi günü saat 20:30 ve 21:30 ışık kapama eylemi var.Hatta bu eylem 2010 yılında dünya çapında yürütülen en büyük kampanya oldu.Dünya Doğayı Koruma Vakfı Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak şunları söyledi , "Doğal kaynaklar üzerinde yarattığımız baskı yani ekolojik ayak izimiz gezegenimizin biyolojik kapasitesinin % 50 sini aştı.Bu durum çağımızın en büyük sorunu olan iklim değişikliğini doğruyor.Bu şekilde devam edersek tüketimimizi karşılamak için 2030 yılında 2, 2050 yılında ise 2,8 kat daha fazla gezegene ihtiyacımız olacak.Dünya saati uygulaması ile bu yıl katılımcılardan ışıklarını bir saat kapatmanın yanında gezegenimizdeki yaşamın sürekliliği için günlük hayatta alabilecekleri önlemleri de düşünmelerini istiyoruz."

    Miniklerimize iyi bir gelecek güzel bir dünya bırakabilmek adına bu eyleme hepinizi davet ediyor küresel ısınma konusunda alacağımız bir kaç minik örnekle yazımı sonlandırıyorum.




  • Enerji dostu ampuller kullanılmalı
  • Televizyonlarımız bekleme konumunda bırakılmamalı
  • Klima yerine vantilatör kullanılmalı
  • Diş fırçalama,bulaşık yıkama ve tıraş esnasında sularımız açık bırakılmamalı
  • Toplu taşıma araçları kullanılmalı
  • Alışverişlerimizde plastik poşet kullanılmamalı
  • Plastik ve cam eşyalar ilgili atık kutularına konmalı
  • Bilgisayar bekleme konumda tutulmamalı


Şimdiiiiiiii şapkayı çıkarıp önüme koyarsam ben bunların bir çoğunu yapamıyorum,elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum ama olmuyor.Yani sanki dişlerimi fırçalarken su akmayınca olmuyormuş gibi yada şaldur şuldur su akmadan elde bulaşık yıkanamazmış gibi yani deniyorum ama olmuyor.

Bu yazımı tarihe not düşüyorum "Minik kızım ileride göreceğin bir Van Gölü yada bir Manavgat şelalesi olmazsa bunda anneninde payı var :((...."