Geniz eti ameliyatı.

       Miniğim alerji doktorun 3 ay bekleyelim ilacın etkisine bir bakalım demişti ama bir haftadır artık durumun iyice ciddileşti K.B.B. uzmanı Dr. Erkan Bey'de olan kontrol randevumuzun zamanı da geliyordu babanla düşündük taşındık bir karar verdik madem 3 doktor ameliyat olman gerektiğini söylüyordu;evet,biz seni ameliyat ettirecektik.Alerji doktorunda kendi tedavisini uygulayacaktı ve iki taraflı bir tedavi sayesinde sen daha da iyi olacaktın.

     9 Şubat 2012 tarihinde Dr. Erkan Bey'de randevun vardı,bir gün öncesinde aradık eğer durum elveriyorsa ameliyat olabilecek miydin diye sorduk ön hazırlıklar için bilgi aldık.Seni en az 6 saat açlıkla hastaneye götürmemiz gerekiyordu.

    Sabah erkenden kalktık,sen açtın,ilk defa iştahsızlığın işe yaramıştı,meme emmekte istemedin .Dr Erkan Bey seni muayene etti ve ameliyat için bize yatış verdi.Bu arada sürekli enfekte olan bademciğinin de alınması yönünde karar verildi.Odamıza çıktık ve ameliyat için seni almaya gelmelerini bekledik.

   Odamızda damar yolunu açtılar,sakinleştirici bir şurup verdiler,yavaş yavaş gözlerin kaymaya hafif hafif kendine hakim olamamaya başladın..Seni hep öptüm kokladım yaşayacağımız yarım saatlik bir ameliyattı ama yinede bir şey olur,narkoz ağır gelir diye,seni geri alamam diye nasıl korkuyordum anlatamam.Bu korku sadece benim gözlerimden okunmuyordu babanda o derece korkuyordu ama belli etmemeye çalışıyordu.Derken ameliyat saati geldi ve sana ameliyat elbiseni giydirdiler seni kucağımda ameliyathaneye çıkardım.

   Kapıda seni bir amca aldı kucağımdan,ayıktın ama ağlamadın,sadece baktın bana öyle donuk,korkak ama sessiz,bense bedenime sinmiş kokunu çektim son kez içime,birden sonsuza dek alıyorlarmış gibi geldi seni koynumdan....Hiç ağlamadın miniğim,bu yüreğime bir nebze olsa su serpti,doğduğunda da çok güçlü bir bebektin ameliyata girerkende.Saat:14:16

14:20 tik tak tik tak................................
14:30 tik tak tik tak................................
14:40 tik tak tik tak................................
..........
..........
..........
..........
15:00
15:10

   artık dakikaları sayamaz olmuştum,hani yarım saatte bitecekti,hani hemen bitecekti?..Neden bitmedi,bir aksilik mi vardı derken gözümü diktiğim asansörün göstergesi 8. katta durdu içimden dedim ameliyathaneden kuzumu getiriyorlar.Ameliyathanemize asansörden direk girildiği için onun kapısının önünde bekleyebileceğim bir yer yoktu,seni hiç tanımadığım insanların kucağına teslim etmiş ve aman orada nasıl davranacaklar diye düşünmemeye çalışarak bir saati geride bırakmıştım.Çocuk doktoru Afşin Bey yanımdan geçtiği her anda "ağlammaaaaaa" diyordu ama ben yapamıyordum..

     15:18 sonunda çıkmıştın bebeğim,asansörün kapısı açıldı ve senin ağlama sesini duydum kalın bir sesle ağlıyordun dudaklarının kenarları yırtılmıştı ve ağzında burnunda kanlar vardı,temizlemişlerdi ama sızıntılar devam ediyordu.Bir süre kanla birlikte narkoz kustun, narkozu atana kadar hep ağladın bir babana,bir bana,bir dedene,bir anneannene gitmek istedin öyleeeee gezdin durdun kucaktan kucağa ağzına hiçbirşey sürmüyordun,açtın hemde çok aç...

    Hemşire ablamız sana zorla bir şeyler yedirmezsek bir süre sonra iyileşemeyeceğini ve boğazına bir lokma bir şeyler sokmamız gerektiğini söyledi.İlk gelen gıdan kayısı kompostosunu yiyememiştin ,bizde sana mama yaptık, rahat yutkunamıyordun,memeyi ve biberonu reddediyordun sonunda şırınga ile beslenmeni sağladık gerçektende mama gırtlağından geçmeye başladığında çok ağladın ,çok yalvardın ,gözyaşlarının içinde sen ağladıkça ben ağladım ama zamanla yutmaya,yutkunmaya başladın.Bir süre sonrada sana meme vermeyi denedim akşam saat 22:12 de aç kaldığın 18 saat 12 dakikadan sonra nihayet meme emmiştin,ben gözyaşlarımı tutamıyor ve sürekli şükrediyordum.

    O gece hastane yatağında sen 4-5 kere uyanarak sabahladın bense o yatakta seni rahatsız etmeyeyim diye yanlamasına yattım ve her yerim tutuldu ama 15 aylık ömründe ilk defa ağzın kapalı uyuduğunu görmek tüm sıkıntılarımı unutturdu,ameliyat daha ilk saatlerden mucizesini göstermişti.Babacıkta yanımızda refakatçi yatağında sabahladı..

     Ertesi sabah hayatından memnun bir şekilde uyandın,mutluydun,yavaş yavaş keyfin yerine geldi,ameliyat olduğundan beri defalarca yanımıza gelen doktorun yanımıza son kez geldi son kontrollerini yaptı ve biz halanın evine doğru yola koyulduk.

     Melek halanın evi hastaneye yakın diye 3-4 gün orada kalmaya karar verdik kuzenlerin Eymen ve İmran ile mutlu bir 3-4 gün geçirdin ama benim yaşadıklarımı üzerimden atmam,kendimi toparlamam uzun zaman aldı.

    Sen ise bebekliğinin verdiği durmadan yenilenen taze zihnin ile geniz etin olmadan yeni bademciksiz ve  rahat yaşayacağın hayatına çabuk adapte oldun.



İç ses: Rabbim yavrumu sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde bana bağışladığın için sana binlerce kez şükürler olsun.Elhamdülillah.....


ameliyat öncesi

ameliyata gitmeden biraz önce

ameliyattan çıkınca sakinleştiğin bir an