Şeker hamurundan kurabiye yapımı

   Şeker hamuru süslemeli kurabiyelerim için bayağı bir araştırma yaptım,ilk defa yapacağım için sudan çıkmış balık gibi yazılan anlatılan her yazıyı,her bloğu okudum,yapmak istediğim modelleri belirledim,o modeller için gerekli malzemelerin neler olduğunu da fermo'daki görevliler sayesinde öğrendim.Sorularımı tek tek ve sabırla yanıtladığı için teşekkürler.

   Yapımını bilmediğim için fermoda bulunan bir çok profesyonel malzeme arasında kayboldum kaldım,sonrasında hepsinin ne işe yaradığını öğrendim ve bana gerekli olanları alıp,alışverişimi tamamlayıp evin yolunu tuttum.

   Şeker hamuru hazırlamak açıkçası işime gelmedi ,hazırları gayet güzel ve leziz ,o sebepten sadece kurabiyelerimi kendim yaptım, bunun içinde Dr Oetker 'in tatlı kurabiye toz karışımı biçilmiş kaftan..

   Sonrasında kapalı çarşıdan kurabiyeleri koyacağım şeffaf poşetleri,kurabiyelere saplayacağım tahta çubukları ve süslemek için şifon organze kurdela aldım.

  Yapmak istediğim şekilleri önceden belirlediğim için ona göre kalıp almıştım,başladım işe koyulmaya.Sağ olsun kayınvaldeciğim yardım etti,geceden kurabiyelerimizi hazırladık sabahta küçük asistanım Suennur eşliğinde ilk hamurumu merdaneyle buluşturdum.

    Bu işin püf noktalarından biri hamuru özel merdane ile açmak bu merdana yağlı bir dokuya sahip,bir çok yerde şeker hamurunu açarken nişasta kullanırsak masaya yapışmaz diyor ama renkli hamurlarda nişasta beyaz beyaz leke yapıyor bunun yerine yağlı kağıt üzerinde açabilirsiniz.
 
    Kalıp olarak paslanmaz çelik olanları tercih ederseniz isabetli bir karar vermiş olursunuz yok eğer ben plastik kalıp kullanacağım diyorsanız tavsiye etmem.Neden derseniz;çelik kalıpların bir tarafı keskin oluyor bu sayede hamuru pürüzsüz bir şekilde kesiyorsunuz plastik kalıp kullanıldığında hamur rahat kesilmiyor yada ben beceremedim.
 
     Daha sonrasında kestiğimiz şeker hamurunu ballı su yada şekerli su sürdüğümüz kurabiyemizin üzerine yapıştırıyoruz.Bir şey sürmediğimizde kurabiye şeker hamurundan ayrılabiliyor.

   Eğer açtığımız hamur desenli olsun istiyorsak onun ayrı bir merdanesi var onunla hamuru açınca direk desen hamura çıkıyor.

    Kurabiyelerinize çubuk geçirmek isterseniz de aman dikkat şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırırken çok bastırmayın kurabiye çubuğun olduğu bölümden kırılabiliyor.

   Kurabiyeler üzerine isim yazmak için çeşitli aparatlar var ben en basit olanından aldım,bir harf tablası var birde minik minik harfler,tablaya istediğiniz kelimeyi yazıp hamura bastırınca işlem tamam.

   Şeker hamuru süslemeli kurabiye yaparken süsleme konusu el maharetine bağlı olduğu gibi hazır satılan süsleme malzemelerini edinme sayısına da bağlı,ekipman ne kadar zenginse elde edilebilecek kurabiye o kadar güzel olabiliyor ama dediğim gibi maharet en baştaki gereklilik.Minik kalpler,minik çiçekler var birde silikon kalıplar var,kurabiyelerin üzerine bu kalıplardan küçük objeler hazırlayıp yapıştırabiliyorsunuz.Bunun yanı sıra yenilebilir bir çok sim,pul,incide mevcut tabi ki...

  Benim ilk denemem,bebeğimin yanımda ve 4 çocukla birlikte oldu elimden de ancak bu kadar geldi ama diğer denemelerimde daha iyiydim..


İşte bu ilk yaptıklarım Yalova'daki doğum günümüz için

ilk denemem
   Bunlarda ikinci denemem İstanbul'daki doğum günümüz için yaptıklarım.


Bu ikinci deneme



   Daha sonrada ağabeyimin oğlu Deniz için yaptım kutusunu da alıp tülle kendim süsledim bu diğerlerinden daha güzel oldu sanki.







Bu konuda aklıma gelen olursa ekleme yaparım şimdilik bu kadar.Sevgiler.