Çikolata parçacıklı kek

Lina yemek yesin diye gözüne bakılan bir çocuktu.Erken doğması ve düşük kiloda olması sebebi ile.Sonraları kendi haline bıraktık ve yaşamak için yemeğe devam etti.

Yakın zamanlarda bir şey keşfettim çikolata parçacıklı kek seviyordu ve mini mini kesince yemek daha da hoşuna gidiyordu.

Çocukluğumdan beri annemin yaptığı tarif bu,ben ek olarak çikolata parçacıklarını kattım ve mini muffin kalıplarında pişirdim.Yapım aşamasına onu da dahil etmek isterdim ama uyuyordu.Okuldan gelince kek kokuları ile karşılanmasa da öğle uykusundan kek kokusu ile uyansın istedim.Görünce çok hoşuna gitti ve bol bol yedi.





Çikolata parçacıklı kek


Gelelim kolay tarifime

Malzemeler:

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un + 1 su bardağı un daha (son bardak unu bir parmak eksik koymanız gerekiyor.)
Damla çikolata

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Daha sonra yağ,süt ve su ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.Sıvı karışıma diğer malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.Bu kekte öyle yüksek devir az devir şu kadar karıştır yok.Kafanıza göre karıştırın.Toz şekerler erisin ve tüm malzemeleri koyup karıştırdığınızda homojen bir karışım olsun.Gelelim işin püf noktasına:Çikolata parçacıklarını bir miktar una bulayın ve eleyin sonra kek karışımına katın bu sayede hepsi dibe çökmeyecektir.

Pişirme:

Ben mini muffin kalıpları seçtim ama siz hangi kalıba koymak isterseniz bu kek her türlü kalıpta pişmeye müsait olduğundan sorun yok.Büyük kalıplara koyacaksanız kalıbı yağlayın.Yağlarken tereyağ kullanın ve bir diğer püf noktası:Yağı elinize alın ve kalıbın dibinden ucuna doğru dikine hareketler yaparak tüm kalıbı yağlayın.Yapacağınız bu hareket kekin yağın sürülüş yönünde yukarı doğru çıkmasına ve dolayısı ile kabarmasına kolaylık sağlayacaktır.170 derece üst alt açık konumda pişirdim yaklaşık 40 dk.

Afiyet olsun.


Çikolata parçacıklı muffin,keki,çikolatalı kek