Hamilelikte Çatlaklar

Öncelikle belirteyim yazımda tavsiye ettiğim ürünlerin hiçbiri ile marka işbirliğim yoktur.Yazı için herhangi bir kazanç sağlamadım sadece ve sadece memnun kaldığın iki ürünü tavsiye edeceğim.

Her hamilenin başına gelip gelmeyeceğini endişe ile beklediği konulardan biridir çatlaklar.

Hamileliğe bağlı hormonal değişimler,hızlı kilo alma,düzensiz ve sağlıksız beslenme,yeteri kadar sıvı tüketmeme,beyaz tenli olma sebebi ile yatkınlık,ikinci hamilelik,çoğul gebelikler vb. gibi sebeplerinin yanında en belirgin faktörlerden biri genetik yatkınlıktır.Yani anneciğiniz nasılsa siz de yüksek ihtimal öyle oluyorsunuz.



Uzmanlar böyle dese de ben anneme çekmedim.Annem her gebeliğini 5 kilo ve üzeri doğurduğu için mi bilmiyorum ama karnı çatlamış.Belkide dönemin ve annesizliğinin biliçsizliğine kurban gitti bilemeyiz.Ben ilk hamileliğimde; erken doğurmam,sağlıklı beslenmem,spor yapmam ve sadece 6 kilo almam sebebi ile hiç çatlak sorunu yaşamadım.52 kilo ile hamile kaldım ve 58 ile doğuma girdim.

Çatlaklar başlamadan önce ufak kaşıntılar yapıyor,bu kaşıntıları avucumuzun içi ile bertaraf etmek her zaman doğru olan derler ama önleyici olarak ne kadar etkisi var tartışılır.

Kilo almanıza bağlı olarak vücudunuzun genişlediğini ve artık gerildiğini hissettiğiniz anda vücudunuzu nemlendirmek çok önemli.Ben ilk hamileliğimde "gebelik alerjisi" yaşadığım için ciddi bir kaşınma öyküsü ile cildiyeye gitmiştim.Cilt konusunda hatrı sayılır bir tecrübeye sahip olan doktorum bana kullandığım pahalı -burada marka vermemek için bu şekilde tabir ettim-çatlak önleyicilerimi derhal çöpe atmamı ve doğal yöntemlerle olmuyorsa vereceği losyonu sürmemi tavsiye etti.Kullanacağımız ürünlerin dermatolojik olması kozmetik olmaması çok önemliymiş bana uzun uzun bunu anlattı mutlaka eczaneden satılan ve dermatolojik ürünleri tercih edin dedi.


Doğal yöntemler derken.

  • Güvendiğini bir markanın badem yağını ya da kakao yağını alın bire bir ölçü ile karıştırın fısfıslı bir kaba koyun ve her gün tüm vücudunuza sürün.
  • Çörek otu yağını tüm vücudunuza sürebilirsiniz.

Yağ kullanımı genelde vücutta tüylenme problemini beraberinde getirebilir ya da benim gibi üst derisi ince olanlarda gebelik alerjisi yapabilir.Bu sebepten vücudunuzu nemlendirmek için losyonlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Ben doktor tavsiyesi ile su bazlı fiyatı gayet makul bir nemlendirici ile omega içeren bir duş jeli kullandım.


Ben bu iki ürün ile hem nemli bir vücuda kavuştum hem de hiç çatlamadım.Tavsiye ederim.




Unutmayalım ki çatlak olacaksa olacak ama doğru beslenme ve doğru müdahale ile bunu azaltmak mümkün.




hamilelikte çatlaklar