HT Hayat Hamilelik Gunlugu 32. Hafta




Hayatta her şey bizler için... Bu yüzden tedbiri elden bırakmamak en güzeli... İlk hamileliğimde çocuğumun eşyalarını ve kendi eşyalarımı yıkayıp ütülememe rağmen çantaya koymamıştım. Kontrole gidip aniden doğuma girme ihtimalim söz konusu olunca ağabeyime rica etmiş; telefonla çantama koyulacak şeylerimi hazırlatmıştım. Kafası karışan ağabeyim en sonunda ne bulursa çantaya koymuş ve hastaneye iki koca valizle gelmişti.

Doğumum yaşadığım yumurtalık kanserinden dolayı yine sezaryen olacak. Ne kadar günü belli olsa ve planlı hareket etme ihtimali de doğursa, yine de tedbiri elden bırakmamak en iyisi. Bu hafta kendim için hazırlamayı düşündüğüm hastane çantasında neler olacak sizlere fikir olsun diye bundan bahsedeceğim.

Öncelik olarak, hastanede yanınızda kimler kalacak ve hastaneniz size ne gibi imkanlar sunuyor buna bakmanızda fayda var. Ben geçen hafta olan kontrolümde hastane odası ve hastanenin sağladığı tüm imkanları görüşerek işimi sağlama aldım, size de tavsiye ederim. Hastane ne kadar birçok eşyayı veriyor olsa da ben kendi aldıklarımın kullanılmasını tercih edenlerdenim. Hastanede kızımla ve eşimle kalacağım, çekirdek aile olarak kalmak istediğimizden dolayı hepimiz için eşya almak gibi bir durum doğuyor. Ben öncelikle anne ve bebek için olanlardan konuya girmek istiyorum.

Anne için :

Doğum şeklinize göre dış giyiminize karar vermek en mantıklısı. Eğer doğal doğum yapacaksanız pijama kolay olabilir. Sezaryende gecelik kasık bölgesine baskı yapmadığı için çok daha kolay bir kullanım sağlıyor. Bu ürünlerin hepsinden en az iki tane alın yanınıza. Alacağınız tüm ürünler önden düğmeli olsun demek isterdim ama göğüs bölgemin komple açılmasından hoşlanmadığım için pijamamı normal pijama olarak alacağım. Gecelik alanlar mutlaka önden düğmeli almalı. Gecelik ya da pijama hangisini tercih ederseniz edin kolunuzu dirseğe kadar sıyırdığınızda sürekli damarınızda olacak olan iğneyi düşündükçe kolu sıkmayan bir ürün tercih etmek elzem. Aynı zamanda pamuklu bir kumaş tercih etmek çok önemli, sizi güzel göstermesi uğruna asla sentetik ve saten bazlı kumaş kullanılan gecelik veya pijama tercih etmeyin.

Bunun yanında hijyenik ped ve kullan at iç çamaşırları çok kullanışlı. Hastane ne kadar sıcak olursa olsun ayağınız üşümesin diye birkaç çift çorap ve rahat bir terlik almanızda fayda var. Makyaj çantası ve kişisel bakım ürünleri (parfüm ,roll on, nemlendirici, törpü, cımbız, tarak vb.), eğer hastane içinde duş alacaksanız bunun içinde birkaç uygun eşya almanız iyi olacaktır. Emzirme için rahatlıkla kullanacağınız bir emzirme sütyeni hatta emzirme atleti alırsanız ne göbeğiniz üşür ne de sütyen ile uğraşmak zorunda kalırsınız. Aynı zamanda göğüs uçlarınız için lanolin içeren bir krem ve sütünüzün akma ihtimaline karşı göğüs pedi bulundurmanız süper olacak. Benim gibi daha önce acılı bir emzirme dönemi yaşadıysanız eğer, mutlaka çantanızda göğüs kalkanınız da olsun. Eğer göğüs ucunuz yoksa veya emzirme konusunda sıkıntı yaratacak kadar küçükse yapay göğüs uçları size çok destek olacaktır.

Bebek için:

Ben, bebeğim kendi aldığım giysileri giysin, kendi aldığım şeylerle bezlensin ve bakımı yapılsın isterim o sebeple yanıma bebek için gerekli her şeyi almayı düşünüyorum. Çok parçalı bir hastane çıkışı bunun yanında üzerini değiştirebileceğiniz birkaç tulum ve iç badi gerekli. Aynı zamanda çocuk için kullanacağınız bez, pişik kremi, altını silmek için alt silme pamukları, alt açma bezi, ağız bezi, eldiven, şapka, rahat ve yün olmayan bir battaniye, çorap koyabilirsiniz çantanıza. Eğer kışın doğum yapacaksanız yeni doğan için üretilmiş astronotlar da süper iş görüyor.

Yardımcı malzemeler:

Fazla sütünüz olması ihtimaline karşı ne kadar hastanede pompa olsa da ben kendi pompamı yanıma alacağım. Bebek biberon alırsa memeyi bırakır söylemine asla inanmadığım için bir adet yeni doğan biberonu yanımızda olacak. Rahatlama sağlayan birkaç müzik araştırması yapıp listeye almakta fayda var.

Eğer bebek odasını süsleyecekseniz balon, ikram, kapı süsü, oda süslemesinde kullanacağınız tüm malzemeler, lohusa tacınız, anı defteri...

Doğum fotoğrafçınız olsa bile sd kartı boş bir fotoğraf makinesi , hafızası boşalmış telefonlar, şarj aletleri, nüfus cüzdanı, sigortanız varsa sigorta kartınız, alerjiniz varsa bunu belirten bir kimlik...

Bebeğiniz için ana kucağı, hava durumuna göre ana kucağını öretecek bir battaniye...

Diş macunu ve diş fırçası...

Atıştırmak için ya da süt yapmaya destekçi çay, çerez (fındık, ceviz, kayısı, çeşitli gıda türleri)...

Genel olarak liste böyle, ben sağlamcı bir insan olduğum için yakında bulunabilecek her şey yanımda olsun isterim. Örneğin diş macunu çıkıp alınabilir değil mi? Ama yanımızda olsa çok daha kolaylık sağlayacağı kesin.

Aynı zamanda olası bir ani doğum ihtimaline karşı bebeğin ve kendinizin eşyalarını ya ayrı çantaya ya da bir çanta içinde ayrı bölümlere koymanızda fayda var.

Hemşirelerden istediğiniz ya da doğum ekibinden istediğiniz şeyleri not ettiğiniz bir listeniz olması da size kolaylık sağlayacaktır. Heyecan durumunda talep etmek istediklerinizi unutabilirsiniz.

Bizim için liste bu şekilde, kontrollerim sıklaştı, minik erkek zorlamaya devam ediyor. Artık eğik oturmak mümkün değil. Durumumu özetlemek gerekirse cetvel yutmuş gibiyim sanki göğüs kafesimde 30 cm’lik bir cetvel var da ben asla eğilemiyormuşum gibi. Bebeğimin gelişimi gayet iyi gidiyor.

Minik erkeğe gelince; miniğim bu hafta küçük bir insan formatında organ gelişimi tamamlandı ve artık o erken doğsa bile riskli sınıfta değil. Yağ dokusu az olduğu için istenilen kiloda olmasa da yaşamsal olarak kendini kurtarabilecek vaziyette.


doğum çantası